Публиката на Берое е една от най-многобройните и най-верни публики. Шестият по големина и население град в България – Стара Загора многократно е печелил приза за най-многобройна публика през сезона, независимо от представянето на отбора.

В Стара Загора и региона всички са беройци – мъже и жени; деца и възрастни; управници, бизнесмени, обикновени служители и работници; полицаите и охранителите на стадиона; юношите, играчите и ветераните на отбора. Всички те очакват с нетърпение следващия мач на любимия отбор. Публиката на Берое е и от най-претенциозните и взискателните спрямо играчите. Пред погледа на по-възрастните беройци са играли десетки футболни майстори и съответно легенди на зеления отбор – Петко Петков, Петър Жеков, братята Евгени и Петко Янчовски, Теньо Ботев, Янчо Димитров, Иван Танев, Борис Киров, Георги Белчев, Тодор Кръстев, Христо Тодоров, Иван Вутов, Димитър Димитров, Георги Стоянов, Теньо Минчев, Стойчо Младенов, братята Георги и Динко Димитрови, Васил Драголов, Данчо Митев и много много други. Всички те са вдигнали критериите за спортни умения и майсторство и правят задачата на следващите ги играчи много по-трудна.

Публиката на Берое е и една от най-избухливите. Като традиционно неудобен отбор за софийските и пловдивските тимове, Берое многократно е ощетяван от съдийските решения, което от своя страна водят до изблик на неприязън от страна на привържениците. Примери за това са отстраняването на Берое от „А“ група през пролетта на 1970 година. Причините са протестите и гражданското неподчинение на многобройните привърженици на Берое след мача с Левски-Спартак. Подобно е поведението и в най-новата история на беройската публика, когато през пролетта на 2000 година след множеството ощетявания от страна на съдиите, нервите на многохилядната публика не издържат и мача с Велбъжд (Кюстендил) е прекратен, а беройските привърженици са разпръснати от полицията, след като са окупирали отново паркинга и изхода на стадиона. Публиката на Берое е толерантна и търпелива към всеки нов играч, треньор и ръководител. Тя дава шанс на всеки за изява, но ако този някой си позволи да се подиграва със зелената фланелка и клуб, бива многократно освиркван и намразен завинаги.

През есента на 2007 г. публиката на Берое поставя началото на края на нещо, което не могат да постигнат все още имащите се за по-велики публики в страната. След като наетите от тогавашния президент (и реален собственик) на клуба охранители (мутри) на стадиона нападат привърженичка на Берое, цялата публика на Берое скача, не позволява произвола и изказва мнението си спрямо президента. Седмици по-късно, благодарение на привърженици на клуба и голяма част от градската общественост, клубът е запазен и продължава съществуването си, въпреки всички лъжи относно това, изречени и изписани в медиите относно ситуацията.

Публиката на Берое има възможността да наблюдава любимците си на стадион „Берое“ или както е наричан той от някои – „Храмът“. „Храмът“ е уникален както с най-голямата си козирка в България и сравнително висока трибуна, така и с входно-пропусквателния режим. Всеки юноша на клуба мечтае да изиграе поне един мач на родния стадион, а ако му се даде такава възможност, чувството за него остава неповторимо.

Привърженици на Берое има както в цяла България, така и на хиляди километри от любимите град и стадион.

Основно привържениците на Берое живеят и подкрепят отбора в Стара Загора. В родния град те подкрепят отбора организирано участвайки в дейността на „Национален фенклуб – Берое Стара Загора“.

Значително е беройското присъствие в столицата. Столичен фенклуб „Берое – 1916“ е самостоятелна организация в София, обединяваща привържениците на Берое в нашата столица. Членовете са основно студенти и живеещи там старозагорци.

Другите градове където има „колонии“ от беройски фенове са Варна, Свищов, Велико Търново, Пловдив, Габрово, Бургас. Това са предимно студенти от Стара Загора, учащи в намиращите се в тези градове университети.

Беройци има и в близките на Стара Загора градове – Гълъбово, Раднево, Казанлък, Нова Загора, Чирпан, Димитровград, както и в селата от област Стара Загора. Привържениците на Берое има навсякъде по света – САЩ, Швеция, Англия, Германия, Испания, Австрия, Полша, Гърция и други страни. Не напразно се пее „Няма мое, няма твое – Светът е Берое!“.

Освен от съществуващите фенклубове и общности, привържениците на Берое сме обединени и в интернет пространството. Най-посещаваният интернет форум на Берое се намира на тази страница и има адрес: www.beroeforum.com.

Привържениците на Берое сме навсякъде. Ние никога няма да изоставим любимия си клуб. Доказвали сме го многократно в нашата над деветдесет годишна история.

Берое се нуждае от теб!
Бъди един от нас!
Само Берое!
Дари тук