Утре (15 септември) „Берое“ гостува на „Черно море“ в среща от IX кръг на efbet Лига. Двубоят във Варна е след прекъсването в шампионата и ще бъде ръководен от Станимир Тренчев.

„Берое“ няма да може да разчита на капитана си – Тиаго Сейхас, който е наказан.

Преди изиграването на срещата „Берое“ заема 4 място в класирането с актив от 13 т., а домакините са на 2 позиция с 20 пункта. Старозагорци са в поредица от 2 победи, 1 равенство и 2 загуби, а „моряците“ са с 4 победи и 1 равенство.

Двубоят ще бъде ръководен от Станимир Тренчев, а негови първи помощници ще бъдат Георги Тодоров и Владимир Велев. Четвърти съдия е Ивелин Занев, а на ВАР са Валентин Железов и Станимир Илков.

До този момент двата клуба са изиграли 102 срещи в най-високото ниво на българския футбол. В тях ‘Берое“ има 33 победи, 30 равенства и 38 загуби. Головата разлика е 105-110 в полза на „Черно море“. „Моряците“ имат превес в мачовете, играни във Варна с 29 победи, 12 равенства и 9 загуби.

„Берое“ няма успех над този съперник в поредица от 5 двубоя. Последната среща между двата тима бе през миналия сезон, когато мачът нас ст. „Тича“ завърши 1:1.