Утре (14 август) „Берое“ гостува на „Етър“ (Велико Търново) в среща от V кръг на efbet Лига. Двубоят на ст. „Ивайло“ започва в 19 ч. и ще бъде ръководен от Волен Чинков.

Преди изиграването на срещата „Берое“ заема 3 място с актив от 9 т., а домакините са на последна позиция без спечелен актив. „Зелените“ записаха 3 победи в 4 мача, докато „Етър“ загубиха трите си двубоя след старта на новия сезон.

Мачът ще бъде ръководен от Волен Чинков, а негови първи помощници ще бъдат Мирослав Иванов и Димитър Русев.Четвърти съдия е Димитър Димитров, а на ВАР са Васимир Ел-Хатиб и Владимир Велев. Делегат на БФС е Николай Колев, а оценка на съдиите ще постави Александър Костадинов.

До този момент двата тима са изиграли 46 мача помежду си в най-високото ниво на българския футбол.  В тях „Берое“ има 16 победи, равенствата са 11, а „Етър“ е с 19 успеха. Головата разлика е 67-55 в полза на „виолетовите“. Мачовете във Велико Търново са 23, а в тях „зелените“ имат 4 победи, 3 равенства и 16 загуби.

Последният двубой между двата тима бе през сезон 2020/21 г. и бе спчелен от „Етър“ с 2:1 под Аязмото. По-рано през същия сезон „Берое“ се наложи с 3:2 във Велико Търново.