Утре започва новият сезон в Елитните групи, както и в ЮИ Трета Лига, а „Берое“ има свой представител във всяко от тези първенства. През настоящия сезон Елитните групи вече са три – до 17 г., до 16 г. и до 15 г. И четирите отбора са домакини в своите първи срещи за сезона. Пожелаваме успех на отборите в предстоящите първенства!

На старта „Берое“ II приема „Карнобат“, а срещата започва в 18 ч. на 5 август (събота) и ще се играе на Спортна база „Берое“ (бившия стадион „Локомотив“). През настоящия сезон отборът ще бъде воден от Тодор Станев. В предсезонната си подготовка „Берое“ II изигра пет контролни срещи. Ето всички резултати:
Ямбол – Берое II 3:1
Берое II – Загорец 0:4
Розова долина – Берое II 3:0
Берое II – Левски (Карлово) 3:2
Саяна – Берое II 5:1

„Берое“ U17 започва своето участие в новото първенство с домакинство на „Локомотив“ (Пловдив), а мачът е по едно и също време с този на Берое II – 18 ч. в събота (5 август), но на Изкуствен терен над ст. „Берое“. Отборът ще бъде воден от Иван Желев. „Берое“ U17 изигра три контроли. Ето резултатите:
Звезденбург – Берое U17 0:3
Берое U17 – Черноморец (Бургас) 2 4:1
Етър – Берое U17 2:1

„Берое“ ще има представител и в новосъздадената Елитната група до 16 г. Първият двубой от това първенство е в неделя (6 август) от 18 ч. на Изкуствен терен, а в него „зелените“ приемат „Спартак“ (Пловдив). И този отбор ще бъде воден от Иван Желев, а тимът изигра две контролни срещи:
Берое U16 – Локомотив (Пловдив) 1:4
Етър – Берое U16 3:4

Първи на терена за своя официален старт обаче ще излезе Берое U15, които приемат „Кронос“. Срещата започва в 9:30 ч. на 5 август (събота) и ще се играе на Изкуствен терен. Наставник на отбора ще бъде Павел Димов, а в предсезонната си подготовка момчетата изиграха три контролни срещи:
Берое U15 – Кронос 2:0
Берое U15 – Локомотив (Пловдив) 1:1
Берое U15 – Звезденбург 1:1

Междувременно треньорите от ДЮШ на старозагорските клубове организират турнир под надслов „Не на насилието“, който ще се проведе на 9 август (сряда) от 20 ч. на комплекс „Колодрум“.