Старши треньорът на „Берое“ Густаво Араголаса говори пред клубния сайт преди старта на новия сезон и гостуването на „Пирин“ в Благоевград. Ето какво сподели той:

– Г-н Араголаса, дойде време за първия официален двубой. Каква е оценката ви за подготовката и стигна ли времето за нея?

-Да, подготвили сме отбора за този момент, който предстои утре. Работихме и се готвихме много. Очакваме с нетърпение срещата с „Пирин“.

-Готов ли е „Берое“ за този мач и имате ли избистрен състав, с който да започнете?

-Да, готови сме. Очакваме мача с нужното спокойствие. Имам идея какво и как да направим.

-Имахте ли възможност да се запознаете по-детайлно със съперниците на „Берое“ през предстоящия шампионат и по-конкретно с утрешния противник?

-Да, познавам някои от съперниците, но ще действаме мач за мач. Целта ни е да подобряваме нашата игра с всеки изминал мач и да играем спрямо противника.

-Какъв мач очаквате утре?

-Очакванията са за труден мач. Ние сме нов отбор, който градим в момента. Надявам се на добър резултат.

-Какви са вашите лични очаквания и каква цел поставяте пред себе си?

-Много е трудно да определя от първия мач и да поставя такава цел. Много зависи от моментното състояние на отбора, спортното щастие и куп неща, които могат да окажат влияние на крайните резултати.

-Няма как да не ви притеснява, че отборът не е окомплектован напълно и селекцията явно ще продължи. Така ли е и кога да очакваме „Берое“ да бъде готов като окончателен състав?

-Да, не сме напълно готови, но има възможност да привлечем още футболисти. Ще видим какво ще се случи. Работим с наличните състезатели и се стараем да се подобряваме с всеки изминал ден.

-Пожелаваме успех на вас и тима…

-Благодаря, очакваме и се надяваме на добри резултати, както за „Берое“, така и за мен. Искам да радваме нашите фенове.