„Берое“ и „Добруджа“ завършиха при резултат 1:1 в контролна среща, играна на стадиона в Каблешково. Това бе първа проверка за „зелените’ преди началото на новия сезон. Своят неофициален дебют за тима направиха всички нови попълнение, както и наставника Густаво Араголаса.

Цял мач за „Берое“ записаха Викторио Вълков, Деян Иванов и Вини Трибуле, а старши треньорът използва всички налични на лагера футболисти.

Първият удар в срещата дойде в 21. минута, когато Тонислав Йорданов стреля от дистанция, но вратарят на „Добруджа“ се намеси.

Резултатът бе открит в 25. минута, когато Преслав Йорданов засече с глава центрирана от левия фланг топка и я прати в мрежата за 0:1.

Последваха нови две опасности пред вратата на „Беро0е“, но вратарят се справи със ситуациите.

Дамян Йорданов също опита удар в средата на първата част, но отново намеса на вратаря предотврати изравняване.

Най-опасното положение за „зелените“ дойде в 36. минута, когато Стефан Гаврилов напредна и отправи хубав удар от средна дистанция, но топката срещна гредата.

Пет минути преди края на полувремето отново Преслав Йорданов бе на стрелкова позиция, но последва и добра изява на стража по рамките на вратата.

През втората част „Берое“ бе много по-активен и притисна съперника в неговата половина.

Резултатът бе изравнен в 55. минута, когато Франциско получи топката в наказателното поле и я прати в мрежата с удар в долния ляв ъгъл на Аргилашки.

До края на срещата „зелените“ имаха още шансове да обърнат изцяло развоя, но Аргилашки се справи с удари на Трибуле, Василев и Сейхас.

Така „Берое“ и „Добруджа“ завършиха 1:1, а следващата контрола за „зелените’ е на 1 юли срещу „Черноморец“ (Бургас).