Както е известно, днес СТК към БФС излезе с официално съобщение, че ще проведе свое заседание в утрешния ден, на което ще преразгледа взетото вчера свое решение за промяна на датата за изиграване на баража за място в УЕФА Лига на конференциите. ПФК „Берое“ изразява своето недоумение защо няма да бъде преразгледано и решението за промяна и в датата на баража за оставане в efbet Лига. Вчерашното решение на СТК към БФС не бе съгласувано с нито един клуб и за всички е ясно, че тази смяна е в ущърб най-вече за футбола, а най-потърпевш от това е най-вече нашият клуб.

На първо място, петъчният ден е работен и това би попречило на много от нашите фенове да посетят стадиона във Велико Търново, където трябва да бъде изигран този бараж. След вчерашната промяна, клубът трябваше да прави цялостна преорганизация за въпросния двубой, при това в изключително кратки срокове. Няма да споменаваме деня повече, който има нашият съперник, защото сме професионалисти и ще направим всичко възможно за доброто кондиционно състояние на нашия отбор. Въпреки проблемите, които имаме.

След всичко това, ПФК „Берое“ настоява срещата със „Спортист“ (Своге) да бъде върната по програма, при положение, че в утрешния ден БФС вземе решение да промени датата и на другия бараж. Освен това, ние не разбираме какъв е проблемът тези две срещи да бъдат в един и същи ден и да завършат в изискуемото от УЕФА време, предвид финалът на Шампионската лига