Утре (5 юни) „Берое“ гостува на „Хебър“ (Пазарджик) в последна среща от редовния сезон на efbet Лига. Двубоят започва в 18:30 ч. и ще бъд ръководен от Георги Давидов.

Николай Киров няма да може да разчита на Макс Челич, Сана Гомес и Йоан Бауренски, които са наказани за този двубой.

Преди изиграването на срещите утре „Берое“ заема 12 място с 32 т., а съперникът е на 14 позиция с 29 пункта. И трите срещи в групата ще се играят по едно и също време, а от изходът на тези мачове ще се определи и крайното подрeждане. Отборът, който заеме 14 място ще играе бараж с тим от Втора лига.

В последните си 5 мача „Берое“ записа 1 победа, 2 равенства и 2 загуби, а „Хебър“ са в поредица от 3 победи и 2 загуби.

Георги Давидов от Велико Търново ще бъде главен съдия на мача, а негови първи помощници ще бъдат Милен Арабаджиев и Илиян Капарашев. Четвърти съдия е Владимир Вълков, а на ВАР са Красен Георгиев и Диян Вълков. Делегат на БФС е Станислав Вълков е съдийски наблюдател Ахмед Ахмед.

До този момент двата тима са изиграли 8 срещи в най-високото ниво на българския футбол. В пет от тях липсва победител, „Хебър“ има две победи, а „Берое“ една. През този сезон двата тима изиграха два двубоя помежду си. Двубоят от есенния полусезон завърши 1:1, а преди месец „Хебър“ победи в Стара Загора с 2:0.