Утре (22 май) „Берое“ гостува на „Ботев“ във Враца, а двубоят е от 32 кръг на шампионата. Мачът започва в 20:15 ч. и ще бъде ръководен от Валентин Железов от Бургас.

Преди започване на кръга „Берое“ заема 11 позиция с актив от 30 т., а съперникът в утрешния мач е с позиция назад и точка по-малко. В последните си пет шампионатни срещи „зелените“ записаха 2 победи и 3 загуби, а „Ботев“ са в поредица от 1 победа, 2 равенства и 2 загуби.

Валентин Железов ще бъде главен съдия на този двубой, а негови омощници ще бъдат Йордан Петров и Васил Шавов. Четвърти съдия е Венцислав Митрев, а на ВАР са Васимир Ел-Хатиб и Драгомир Митрев. Делегат на БФС е Кирил Лозанов, а оценка на съдиите ще постави Иван Вълчев.

До този момент двата тима са се изправяли общо 60 пъти. В тях „Берое“ има 29 победи, 8 равенства и 23 загуби. Гоовата разлика е 101-71 в полза на „зелените“. Срещите във Враца са 30 и в тях превесът е в полза на домакините – 19 срещу 5 победи, при 6 равенства.

Най-честият резултат между тези съперници е 2:0 за врачани, следван от 2:1 и 1:0 за „Берое“. През настоящия сезон двата тима размениха по една домакинска победа в срещите помежду си. „Зелените“ спечелиха с 2:1 в Стара Загора и загубиха с 0:2 във Враца.