Не е в стила ни да се обясняваме за публикации в жълтеещи сайтове, но когато свободните интерпретации се считат за свобода на словото и намесват политиката, местни избори или нелоялни мениджърски интереси е необходимо да внесем яснота, поне на поръчителите на този пасквил.

Съжаляваме за забавата на този отговор, но ръководството на Сдружението и собствениците на скритите в чекмедже акции цял ден на 16.04.2023 г.бяха заети да хранят с яйца и козунаци белите гълъби, за да могат те да съберат сили да долетят до Доха и Дубай и да кацнат връз шамията на първия срещнат шейх. Един пък от ръководителите, цял ден звънил по телефони с надеждата да запише експресен курс и да разбере що е това „мейл“, но отсреща му обаждали само „Христос Воскресе“, защото било християнски празник, а не ден за курсове и четене на пасквили.

Та, когато се случи онази политическа участ- за един ден министърът в едно правителство, без да си дава сметка за изпълнение на сключени договори, изпълнение на бизнес програма и пребюджетиране на финанси, приети в програмата на две свързани предприятия с консолидиран бюджет, да разпореди нулево финансиране , феновете бяха онези, които се събраха и разработиха план за спасение на клуба. На тази среща имаше и политически обвързани фенове от поне 5 парламентарно представени партии, които подозираме ,че ще участват и в местните избори. Евала на такъв политически консенсус, пример за парламента ни , как се “ слагат свои хора“ да изглаждат накърнен имидж на Община, давана години наред за пример. И да, хубаво щеше да е същата тази Община да издържа клуба и внася бюджетно спокойствие или да раздава ей така, както й е изгодно и възмездно обществени поръчки, ама пустия му ЗОП и морални принципи…наистина ни карат всеки месец да сме максимално концентрирани върху финансите и селекцията…Уж бил притискан бизнеса да дава, а видиш ли индустриален град пък никой бизнесмен не давал. Господа интерпретатори, изяснете тезата си! Замислихме се и над ново ноу хау – печелене на местни избори с акции в чекмедже, които никой не бил виждал (защото не знае, че има Търговски регистър). Ще се замислим и може да включим в предмета на СНЦ занапред и политически цели – срещу чекмеджени акции (ама пък пусти разходи по агитации и организации, съвсем ще оставим клуба без пари за едно място в Общинския съвет).

Замислете се, Кота спорт или поръчителите на тази публикация, колко несъстоятелна е тезата Ви. Хапете местното управление, хапете и управлението на клуба. Ок -свобода на словото, поръчано Ви от знаем кой доброжелател (защото лозунга Ви пука ни за Берое веднъж годишно не почива на сериозност). Вие, по-заинтересовани от нас господа, знаете ли какво е действителното финансово и организационно състояние на клуба? Нямаме спомен,  освен оторизираният одитор,  друг да ни е правил одит. Само ще ви отговорим, за да го знае обществеността – Берое няма дори и текущи задължения. Един от четирите такива български клуба. Да, сега отчитаме слабостта си относно калоричното изхранване на белите гълъби…ама ха де, все да има за представителния отбор и ДЮШ…И треньорът ни г-н Киров, разбрахме от Кота спорт, се бил мъчил в този клуб – с трохи за птици се прехранвал. Ей, Вие бели гълъбчета наши, как не доведохте един бащица, а все ви отпъжда ,че в България не искали да инвестират и то в един от най-индустриалните градове…Молим Ви, бели гълълбчета, бъдете по-настоятелни…“ще вземете да провалите местните избори…“. Заради Вас се оказва, че сме щели да изпаднем. Явно Кота спорт знаят нещо, което ние дори и не предполагаме…Обяви, скъпи писачи , сме пускали само в jobs.bg (там гълъбът си свърши работата и получи допълнителна порция трохи).

Берое се издържа и сам, не е  изоставен от обществеността и ръководството си. Има дългосрочни договори за ползване на спортните си бази и май не ни пука кой ще спечели местните избори (макар клубът да има горчив опит с един министър). Ние само четем, че ПФК Пирин е в затруднение с издръжката си и били привлекли инвеститор, но нещо се случило и отново няма такъв. На колегите, искрено пожелаваме да превъзмогнат проблемите си, защото Благоевград не е по-малко футболен град и можем да си представим как се чувстват.

Скъпи господа, съветници, мениджъри или хейтъри от Кота спорт – с обяви сериозен инвеститор не се намира. Сериозният инвеститор сам търси бизнес среда, която да е печеливша и имиджова. Той сам проучва коя е тази благоприятна среда, праща „бял гълъб“, одит, мениджмънт специалисти, представя програма за развитие на клуба в поне средносрочен аспект и когато волите на две страни съвпаднат и интересите на клуба са защитени и надградени, бял гълъб литва с транспарант „Няма мое, няма твое -Светът е Берое“, спира до търговския регистър за вписване на промените и продължава полета си над света, така че и вие да го видите и да разберете, че Берое не е на някого и не може да е на нечий политик

В Първа, Втора или Трета лига Берое е за нас феновете му  – Светът. Ако пък наистина сте загрижени за Берое, вие или поръчителите на статията Ви, дайте адрес и място за кацане на бял гълъб – ще пратим и на Вас.

И….бъдете християни, уважавайте празниците ни, вярвайте в Бог и смисълът на духовното му Воскресение. Оставете материалната празнота на поръчките…и проверявайте фактите преди да публикувате такива!