Утре (4 март) „Берое“ приема „Септември“ (София) в среща от XXII кръг на efbet Лига. Срещата под Аязмото започва в 12:30 ч. и ще бъде ръководена от Радослав Гидженов от Пловдив.

Ръководството на „Берое“ направи жест към всички привърженици и за утрешната среща всеки ще може да влезе на стадиона с билет от кампанията „Аз 💚“Берое“, които са на цена от 2 лв. Може да закупите своя талон и бъдете съпричастни ТУК

В лагера на „Берое“ няма наказани, а за пръв път Николай Киров ще може да разчита на новите попълнения Зария Ламбулич и Клайдер Машедо.

Ето групата на „зелените“ за двубоя: Иван Караджов, Иван Гошев, Атанас Йорданов, Зария Ламбулич, Денислав Станчев, Йоан Бауренски, Сана Гомес, Тонислав Йорданов, Густаво Каскардо, Педро Енрике, Вини Трибуле, Макс Челич, Георги Динков, Симеон Мечев, Серкан Юсеин, Спас Георгиев, Калоян Кръстев, Божидар Пенчев и Клайдер Машедо;

Преди започването на кръга „Берое“ заема 11 място с 20 т., а гостите са на 13 позиция с 16 пункта. В последните си 5 мача „зелените“ записаха 2 победи, 2 загуби и 1 равенство, а „Септември“ са в поредица от 3 равенства и 2 загуби в последните си 5 двубоя за първенство.

Радослав Гидженов от Пловдив ще бъде главен съдия на утрешната среща, а негови първи помощници ще бъдат Георги Стамболджиев и Светослав Енчев. Четвърти съдия е Михаел Павлов, а на ВАР са Валентин Железов и Мирослав Желев. Делегат на БФС е Димитър Петров, а оценката на съдиите ще постави Стоян Денев.

До този момент двата тима са изиграли 7 мача помежду си в най-високото ниво на българскя футбол, а в тях статистиката показва 5 победи за „Берое“ и 2 успеха за „Септември“ при голова разлика от 15:9 в полза на „зелените“.

През настоящия сезон двата тима се изправиха в мач от 7 кръг в София, който домакините спечелиха с 3:1. Тогава Симеон Александров и Красиан Колев дадоха преднина за „Септември“, а Стийв Траоре намали точно преди почивката. През втората част Димитър Костадинов оформи крайния резултат.