По време на лагера на тима в Турция, говорихме с едно от новите попълнения в тима – Йоан Бауренски. Вижте какво сподели той:

 

-Би ли се представил с няколко думи?

-Израстнал съм в Монтана. Играх в една частна школа – „Монтана Старс“, а след това преминах в школата на „Литекс“, а по-късно и в ЦСКА. Играх мъжки футбол в „Литекс“, във Враца. Сега съм в „Берое“, където искам да продължа развитието си.

– Какви са първите ти впечатления от клуба и защо избра да играеш тук?

-Тук заварих много добри момчета, създадох и нови приятелства. Раздвам се, че съм част от отбор с традиции и много добра база и организация. Това помага да се развивам както аз, така и момчетата. Надявамс е да радваме феновете и отбора само с победи.

-Вече повече от седмица „Берое“ е на лагер в Турция. Каква е обстановката в отбора?

-Обстановката е супер. Раздаваме се на всяка една тренировка. Тежки са тренировките. Имаме много нови момчета, в това число и аз. Искаме да се сработим един с друг и да побеждаваме.

-Изиграхте две контролни срещи срещу сериозни противници. Какво е мнението ти за тези срещи?

– Има още какво да се желае от нас. Все още не сме компактни, но затова тренираме и гледаме да се подготвим за началото на сезона.

-Спомена, че имаш амбиции със „зелената“ фланелка. Какви са твоите цели?

-Моите цели са да върнем „Берое“ там, където му е мястото и в момента мислясамо за това. Ще дам всичко от себе си, за да може „Берое“ да върви напред и се надявам това да се случи възможно най-скоро.

-Първите мачове са съвсем близо. „Берое“ е с трудна програма. Какво очакваш от тези двубои?

-Не мисля, че има значение срещу кой излизаме. Ние играем само за победа. Да се раздваме и всеки да помага на другия. Просто „Берое“ да побеждава.

-Какво би казал на феновете на „Берое“?

-Очакваме колкото се може повече хора на стадиона, защото е друго, когато играеш с фенове. Ще се радваме да дойдат много хора, а ние ще се стараем да ги радваме само с победи