ПФК „Берое“ алармира обществеността за действията на г-н Кашай и съдийските наблюдатели преди не толкова дълго време, както и споделихме нашите виждания относно тяхната дейност. Тогава зададохме конкретни въпроси, на които не бе отговорено на пресконференцията, която г-н Кашай даде за представителите на медиите. Напротив, ние останахме крайно разочаровани от неговото надменно поведение спрямо българските клубове и българските журналисти. Възмутени сме и възнамеряваме да го кажем и на бъдещата евентуална среща с него, която той обеща, че ще се състои след приключване на полусезона.

Ние искаме и да му зададем въпроси по някои ситуации в срещите на „Берое“, а не само от избрани от него такива, защото явно, че когато няма ниска оценка от съдийския наблюдател той не се интересува и не преглежда тези мачове и спорните съдийски отсъждания в тях. Предполагаме, че и съдията от снощния мач с „Хебър“ няма ниска оценка. Неотсъдена дузпа в една среща си е в реда на нещата…

Знаем, че ни покани да наблюдаваме работата му, но ние нямаме възможност да отделим една седмица за екскурзия в Унгария, защото не можем да си позволим този разход. Ежедневно се занимаваме и търсим възможности, с които и да заплащаме съдийските такси. Досега не сме виждали г-н Кашай, нито неговия помощник г-н Ринг на нито един мач на нашия стадион. Може би запознаване с обстановката по родните футболни терени ще им бъде полезна.

Не клубовете сме назначили г-н Кашай, или поне ние така си мислим, и няма как ние да го освободим с декларация. Той е назначен от БФС, нека те да преценят дали да бъде освободен. Въпросът за нас не е дали да бъде г-н Кашай или не, а кой ще бъде на неговото място, защото виждаме, че ефект от поредица „промени“ няма. Ние не сме за смяна на конкретен човек, а за сериозна реформа в българското съдийство. Даваме и конкретен пример – в мачовете от детско-юношеския и аматьорски футбол реферите се оценят от делегатите на съответния мач, а не от съдийски наблюдатели.

Както и в предишната ни позиция подчертаваме, че ощетени има сред всички отбори и класирането ни в момента е отражение на нашите възможности.

Ние ясно сме изразили своята позиция нееднократно и призоваваме за действия, а не за футбол с декларации и обяснения по пресконференции!