ПФК „Берое“ оповестява публично жалбата, която бе изпратена до БФС, относно невключването на отбора на „Берое“, родени след 1.1.2005 г. в жребия за Купата на БФС при юношите старша възраст. За нас това е абсолютен прецедент и считаме тази грешка за недопустима!

До

Борислав Михайлов
Президент на
Български футболен съюз
град София

 

Копие до
Борислав Попов
Изпълнителен директор на
Български футболен съюз
град София

 

Копие до
Валентин Чакъров
Директор първенства и турнири към
Български футболен съюз
град София

 

Копие до
Георги Иванов
Технически директор на
Български футболен съюз
град София

 

Копие до
Емил Костадинов
Член на ИК и отговорник за ДЮФ към
Български футболен съюз
град София

 

ЖАЛБА

от „ПФК Берое – Стара Загора“ ЕАД

представлявано от Изпълнителния директор Стелиян Николаев Попчев

 

Относно:  Провеждането на жребий за Купата на БФС при юноши старша възраст и невключването в него на ПФК „Берое“

 

Уважаеми господа,

 На 20 октомври 2022 г. бе теглен жребият за турнира за Купата на БФС при юношите старша възраст. В него трябваше да бъде включен и отборът на „Берое“, родени след 1.1.2005 г., който е представител на  ОС на БФС – Стара Загора. За наше огромно учудване и разочарование клуб със 106-годишна история, дългогодишен участник в елита на българския футбол и клуб, участващ в първенствата във всички възрастови групи, а при някои и с повече от един отбор, необяснимо не бе включен в този жребий. За нас това е абсолютен прецедент и считаме за недопустимо. За съжаление потърпевши от това са единствено децата, за чието развитие уж всички работим.

Знаем, че по наредба победителят в този турнир участва в Юношеска лига на УЕФА, което е още един евентуално пропуснат шанс за нашия отбор. Обръщаме се към Вас и от името на децата, чиито сълзи и разочарование ние няма как да утешим.

Настояваме за установяване на виновното лице или лица. Очакваме и евентуално наказание по Ваше усмотрение, съответстващо с грандиозната за нас грешка.

Ние очакваме да бъдем включени в турнира, а начинът за това – решете Вие. Варианти за това има – отлагане на мачове, нов жребий или други.

Очакваме вашето становище в най-кратки срокове!

С уважение:

 Стелиян Попчев

  Изпълнителен Директор

   на „ПФК Берое – Стара Загора” ЕАД