Днес от 18 ч. „Берое“ 2 среща „Ямбол“ в двубой от 3 кръг на ЮИ Трета лига. Мачът ще се играе на Спортна база „Берое“. Васил Димитров се завръща след изтърпяно наказание, а Тодор Жеков е контузен и пропуска двубоя. Момчетата на Сидер Димитров са в търсене на първите си точки за сезона.

През седмицата се изиграха и няколко контролни срещи. „Берое“ U12 разби връстниците си от „Ботев“ (Пловдив) с 5:2 след попадения на Габриел Василев, Динко Господинов и Иван Тасев, а Теодор Динев отбеляза два гола за победата. „Получи се добър мач, а отборът ни в тази възраст превъзхождаше противника по всеки футболен показател. Изградихме добри атаки и създадохме доста ситуации за гол. При по-добра успеваемост в завършването можеше да отбележим още голове. Играта се водеше в половината на противника и освен допуснатите голове нямаше други опасности пред нашата врата. Все още сме в началото на прехода от Футбол 9 към Футбол 11и  това беше едва пети наш мач. Въпреки това децата демонстрират доста футболни аргументи и играят футбол на доста високо ниво. Тепърва отборът ще показва в пълна степен качествата си и според мен времето работи в наша полза“, сподели след срещата треньорът на отбора Трифон Панев.

„Берое“ U11  пък завърши 1:1 също срещу „Ботев“ (Пловдив), но във формата на Футбол 9. Попадението за „зелените“ бе дело на Георги Ников. „Добър мач за нашия отбор, в който създадохме повече ситуации за гол от противника и заслужавахме победа , но по-важното на този етап е, че само след месец работа  децата показват израстване, имат облик и все повече се доближават до нашите изисквания. Сигурен съм, че в отбора има доста голям потенциал и тепърва ще го показва“, коментира Трифон Панев.

„Берое“ U13 победи ЦСКА-София с 2:1 отново в контролна среща. Голмайстори тук бяха Мирослав Гешков и Антон Христов. „Първото полувреме бе равностойно, но с лек превес за гостите. В началото на на мача постепенно изравнихме играта и успяхме да създем добри възможности пред врата на противника, които обаче не завършихме по най добрия начин. След почивката и направените промени в състава изцяло контролирахме мача. До края успяхме да се задържим по трайно в полето на съперника и да отбележим двете попадения, които паднаха  след добри атаки и участието на целия отбор в градивен план. Десет минути преди края гостите върнаха един гол от статично положение. Интересно бе да видя как ще реагират децата след гола .Попадението не им попречи и те показажа характер да продължът да играя и да спечелят мача. Това бе едва четвърти мач на Футбол 11 за този отбор.“, сподели треньорът на тима Дончо Атанасов.

„Берое“ U14 завърши 1:1 срещу ЦСКА-София, отново в контролна среща. Попадението бе дело на Петър Петров. „Гостите започнаха по-добре от нас и успяха да ни затруднят . Положихме доста усилия в защиита и успяхме да неутрализираме бързите атаки на противника с добри индивидуални и колектовни действия . След натиска на гостите успяхме да създадем няколко ситиации, но в последния пас и вземане на правилно решение ни костваше отбелязването на гол. Гостите поведоха след почивката – въпреки добрата намеса на вратаря Андриан Аргиров топката попадна в противников играч и той отбеляза за 0:1. Ние продължихме да се опитваме играем добре и играждаме атаките си с колективни действия. Направихме промени, които освежиха отбора и в последните 20 минути на терена имаше само един отбор. След бърз преход от защита в атака Петър Петров се озова сам срещу вратаря и отбеляза за 1:1. До края само късмета и завършващия пас ни попречиха да се поздравим с победата. Тази седмица започва първенството, в което участваме срещу родени през 2008. Първата ни среща е след седмица срещу „Брестник“, коментира Дончо Атанасов.

„Берое“ U16 разгроми „Олимпия“ U16 с 8:0 в приятелски двубой. Два гола реализира Мирослав Георгиев, а по едно попадение добавиха Станислав Йовков, Али Каваклъ, Георги Митев, Светослав Василев, Даниел Узунов и Владимир Съпунджиев. „Това бе последна контрола за нашия отбор и определено мога да кажа, че тимът придобива облик.. В подгответелия период успяхме да отработим доста елементи при играта в защита и атака и огромна част от поставените задачи в атака бяха изпълнени в тази контрола. Играчите вече предобиват и все по-голямо самочувствие и увереност с всеки изминал мач. Занапред очаквам още по-добри изяви на отделните играчи и като цяло от отбора.“, сподели наставника на тима Веселин Пенев.