Утре (6 август) „Берое“ приема „Черно море“ в среща от V кръг на efbet Лига. Двубоят под Аязмото започва в 18:45 ч. и ще бъде ръководен от Георги Иванов от София.

Подробности за билетите и организацията на мача може да видите ТУК . Напомняме, че може да закупите и своята абонаментна карта за целия сезон. Подробности може да видите ТУК

Наказанието на Луизиньо изтече, а днес „Берое“ привлече Абел Анисе, като все още не е ясно дали той ще получи право да участва в срещата.

След изиграването на 4 кръга „Берое“ заема 9 място с актив от 4 т., а „моряците“ са на 6 позиция с 6 пункта.

Георги Иванов ще бъде главен съдия на мача, а негови помощници ще бъдат Георги Дойнов и Йордан Петров. Четвърти съдия е Валентин Железов, а на ВАР са Димитър Димитров и Милен Арабаджиев. Делегат на БФС е Иван Кщркчиев, а оценка на съдиите ще постави Николай Петров.

Това е юбилеен двубой номер 100 между тези съперници в елита, а до този момент „Берое“ има 33 победи, 29 равенства и 37 загуби от този съперник. Головата разлика е 104-107 в полза на „Черно море“. Срещите в Стара Загора са 50, а в тях статистиката показва 24 победи за старозагорци, 18 равенства и 8 победи за „моряците“.

Най-честият резултат между тези съперници е 0:0 и 1:0 в полза на „Черно море“ (14 пъти). Последният двубой между тях бе през миналия шампионат, когато „моряците“ спечелиха домакинството си с 1:0.