Днес „Берое“ започна подготовка за новия сезон с първа тренировка. В заниманието се включиха 13 футболисти – имащите договори с клуба Георги Динков, Симеон Мечев, Божидар Пенчев, Иван Гошев, новите попълнения Спас Георгиев, Лукас Мартинс и Николай Николаев, както и 4 юноши – Дамян Йорданов (2005 г.), Тодор Жеков (2005 г.), Ивайло Митев (2006 г.) и Димитър Алтънов (2006 г.). С отбора започнаха и двама играчи, които ще бъдат на пробен период. Абубакар Тунгара получи допълнителна почивка и ще се присъедини към тима за втората част от подготовката.

Първото занимание за сезона се проведе на Спортна база „Берое“, а на него присъстваха около 200 фена на „зелено-белите“, които изразиха своята подкрепа към играчи и треньори. През настоящата седмица отборът ще тренира на своята база под Аязмото, а на 20 юни започва втората част от подготовката с лагер в Тетевен.

Първата част от подготвителния период ще бъде в Стара Загора, а на 20 юни отборът заминава на лагер в Тетевен, който ще продължи до 1 юли. Към този момент „Берое“ има планирани три контролни срещи.

Ето и програмата с контролни мачове на „Берое“:

25 юни 2022 г., събота, Тетевен
„Берое“ (Стара Загора) – „Спартак“ (Плевен)

28 юни 2022 г., вторник, Тетевен
„Берое“ (Стара Загора) – „Янтра“ (Габрово)

1 юли 2022 г., петък, Тетевен
Берое“ (Стара Загора) – „Литекс“ (Ловеч)

* Програмата може да претърпи изменения, а часовете и стадионите, на които ще се проведат проверките ще бъдат уточнени и обявени допълнително.