Кампанията на „Берое“ „Да играем футбол в училище“ продължи днес с посещение във II ОУ „П.Р.Славейков“. Гости на децата от 1 до 4 клас бяха играчите от представителния тим Христо Митев и Джонатан Перейра, треньори от школата на клуба, треньорът на мъжкия отбор Иван Желев и изп. директор Стелиян Попчев.

И днес бяха проведени демонстративни игри с децата, които също така имаха възможност да се снимат с играчите и получат автографи. През следващата седмица всички деца ще получат покана за срещата с „Локомотив“ (Пловдив), която важи за техен родител или придружител. Кампанията „Да играем футбол в училище“ ще продължи с посещение на V ОУ „Митьо Станев“.

Дейностите, предвидени в „Да играем футбол в училище с ПФК Берое“, са част от мерките ни за увеличаване на положителното въздействие на заниманията с футбол, насочени към целевата група – децата от начален етап на обучение в училищата. Основните ни цели са за подобряване и повишаване ефективността от дейността за развитие на спорта за учащи, насърчаване на учениците от начален етап на обучение в училищата към физическа активност и системно практикуване на спорта футбол като средство за здравословен начин на живот, физическо и духовно развитие.

Освен това имаме желание за популяризиране на марката „Берое“ сред децата в града, както и да осигурим условия за осъществяване на тренировъчна и състезателна дейност на учениците с достъп до футболните бази и квалифицирани треньорски кадри.