Днес ПФК „Берое“ стартира своята нова кампания – „Да играем футбол в училище“. Проектът е разработен в съответствие с един от основните приоритети на Министерството на младежта и спорта – развитие и насърчаване на учащите към системна физическа активност и практикуване на спорт /футбол/ като средство за здравословен начин на живот, физическо и духовно развитие.

Кампанията започна с посещение на СУ „Железник“, а гости на децата от 1 до 4 клас бяха футболистите от представителния тим Мирослав Енчев и Симеон Мечев, треньори от ДЮШ на клуба, изп. директор Стелиян Попчев и треньорът на мъжкия тим Иван Желев.

Всички заедно участваха в демонстративни игри и уроци, а играчите на „Берое“ се снимаха с всички и раздадоха много автографи. Всички участници получиха билет за предстоящия в петък мач срещу „Арда“, а най-активните спечелиха и още беройски награди. Следващата седмица предстои посещение във II ОУ „П.Р.Славейков“.

Дейностите, предвидени в „Да играем футбол в училище с ПФК Берое“, са част от мерките ни за увеличаване на положителното въздействие на заниманията с футбол, насочени към целевата група – децата от начален етап на обучение в училищата. Основните ни цели са за подобряване и повишаване ефективността от дейността за развитие на спорта за учащи, насърчаване на учениците от начален етап на обучение в училищата към физическа активност и системно практикуване на спорта футбол като средство за здравословен начин на живот, физическо и духовно развитие.

Освен това имаме желание за популяризиране на марката „Берое“ сред децата в града, както и да осигурим условия за осъществяване на тренировъчна и състезателна дейност на учениците с достъп до футболните бази и квалифицирани треньорски кадри.