Днес, 25 февруари 2022г., бе сключен договор за промяната на собствеността на ПФК „Берое“, според който досегашният собственик на футболния клуб – „ТЕЦ Марица изток 2“ ЕАД прехвърля 100% от акциите на „ПФК Берое – Стара Загора“ ЕАД на СНЦ „Сдружение за подкрепа на футбола – Берое“. „ТЕЦ Марица изток 2“ ЕАД придоби собствеността върху акциите на „ПФК Берое – Стара Загора“ ЕАД през есента на 2011г. в труден за клуба от финансова гледна точка момент.

От момента на придобиване едноличният собственик на капитала целенасочено инвестираше в подобряване на спортно-материалната база, като значителни по размер и качество инвестиции бяха направени на стадион „Берое“, вследствие на които стадионът получи лиценз за европейските клубни турнири. Изградена бе и изцяло нова спортна база на мястото на бившия ст. „Локомотив“.

„ТЕЦ Марица изток 2“ ЕАД инвестира и по отношение на подобряване качеството и професионалната квалификация на ангажирания в работата на представителния мъжки отбор и детско-юношеската школа персонал, с цел постигане на високи спортни резултати.

В резултат на гореизложеното, успехите на представителния отбор се повишиха, като с представянето си след 2011г. ПФК „Берое“ редовно преследваше и постигаше класиране сред най-добрите футболни отбори в шампионата.

Ще припомним и най-ярките успехи на клуба през този период:
– Носител на Купата на България сезон 2012/2013г.;
– Носител на Суперкупа на България през 2013г.;
– Вицешампион на България, сребърен медалист сезон 2014/2015г.;
– Бронзов медалист 2015/2016г.;
– Участие в турнира Лига Европа през спортно-състезателни сезони
2013/2014г., 2015/2016г. и 2016/2017г.

Досегашните собственик и ръководство на клуба пожелават още много успехи на ПФК „Берое“ и вярват в успешното му развитие и бъдеще като емблема на град Стара Загора и региона.

САМО БЕРОЕ!