„Берое“ загуби с 0:1 от „Янтра“ (Габрово) в контролна среща, играна в Стара Загора. Това бе последна проверка за „зелено-белите“ преди подновяване на шампионата следващата седмица. Единственото попадение бе дело на Тони Иванов и падна през втората част.

Още във 2. минута „Берое“ имаше шанс да отбележи. Фал намери Камара на стрелкова позиция, но ударът на последния мина на сантиметри от гредата.

В ответната атака Иван Петков бе изведен в наказателното поле, но стреля покрай вратата.

Алиун Фал отправи удар от границата на пеналта в 16. минута, но Цинцарски спаси.

Пет минути след това Мечев центрира от корнер, а Камара овладя в наказателното поле и стреля от малък ъгъл, но не намери целта.

В 29. минута Мечев центрира от пряк свободен удар, Фал свали топката с глава за Динков, който отправи удар от въздуха, но Цинцарски отново успя да спаси.

Три минути след това Фал стреля с глава след центриране на Камара, но топката мина над вратата.

Две минути преди края на първата част Камара шутира от границата на наказателното поле, но Цинцарски не бе затруднен.

В 48. минута Митев проби по фланга и намери Лебон, който отклони топката с едно докосване, но стража на гостите се намеси.

Минута след това Пенчев центрира в пеналта от пряк свободен удар, а Битон отправи удар от втора греда, но топката срещна тялото на бранител.

В 61. минута Митев изведе Пенчев, който стреля от дъгата на наказателното поле, но топката мина на сантиметри от десния страничен стълб.

Седем минути по-късно отново Пенчев шутира от пряк свободен удар, но и този път топката мина близо до гредата.

Единственото попадение падна в 75. минута, когато се получи сериозно разбъркванепред наказателното поле на „“Берое“ и в крайна сметка Ивайло Иванов успя да изведе Тони Иванов сам срещу Гошев и играчът на „Янтра“ не сбърка от близка достанция – 0:1

До края „Берое“ бе активен и търсеше попадение, но то така и не падна.

„Зелено-белите“ подновяват своите официални срещи следващата седмица с гостуване на „Царско село“ в София. Мачът е насрочен за 20 февруари от 12:45 ч.

„Берое“: Ганев (46′ – Гошев), Али (46′ – Митев), Динков (46′ – Битон), Енчев (46′ – Юсеф), Джонатан (46′ – Мбоко), Серкан, Мечев (46′ – Тапоко), Камара (61′ – Йорданов), Фал, Сове (46′ – Лебон), Генов (46′ – Пенчев);