Днес нападателят на „Берое“ Мартин Камбуров получи Почетен знак и Грамота от Областна администрация – Стара Загора, която бе връчена лично от Областния управител Иван Чолаков на специална церемония. Наградите са за цялостен принос за увърждаване на авторитета на „Берое“, Стара Загора и за изключителен принос към развитието на спорта. Поводът е обявяването на Камбуров за Голмайстор номер 1 на България за всички времена.

„За мен е огромно удовоствие и чест да връча тази награда. Честитя ви лично и от сърце за това постижение, което е напълно заслужено. Аз, както и всички фенове в Стара Загора сме изключително горди, че това постижение бе постигнато с екипа на „Берое“. Отборът е символ на нашия град и не е случаен фактът, че предишния носител на тази титла също има своята следа в града. Пожелавам ви дълги години да носите само хубави спомени от Стара Загора и неговите жители. Пожелавам ви да постигата все повече футболни успехи във вашата кариера и постигнете своите цели. Бъдете здрав и продължавайте да ни радвате със своята пректрасна игра и спортно майсторство. Нека хъсът и лекотата, с която играете ви съпровождат във всяко начинание“ , бяха думите на Иван Чолаков към Мартин Камбуров.

От своя страна Камбуров благодари за отдадената почит и сподели: „Хората и самия град ме прие много добре преди 4 години и вие продължавате по този път и в момента даже се чувствам притеснен. Тук срещнах много добри и позитивни хора. Радвам се, че точно тук успях да подобря рекорда за най-много отбелязани голове и за мен е чест да играя за „Берое“. Надявам се с моите голове да съм донесъл наслада на всички фенове“

Ето какво сподели Камбуров пред журналистите:

Г-н Камбуров, каква е рецептата за вашето дълголетие?

-Това е строго индивидуално. За мое щастие съм се опазил от тежки травми. Нещата са доста комплексни.

Как се промени футболът от старта на вашата кариера досега?

-Със сигурност има промяна. Станал е по-бърз, по-динамичен. Преди обаче определено бе по-красив, по-романтичен и по-интересен за феновете. Не бива да правим стравнения обаче. Трябва да се адаптираме и за един нападател най-важно да бележи. Щом продължавам да го правя, значи си върша работата.

-Искате ли да подобрите и рекорда за най-много мачове в родния елит?

-За мен рекордът е този, който подобрих. Ако аз не съм същия, когато съм на терена – да влизам за по 10 минути само и само да записвам срещи няма да стане. Аз няма да съм удовледотворен. Когато бележа се чувствам добре и мога да играя. Така се чувствам пълноценен и искам да помагам на отбора.

-На кого посвещавате попадение номер 254?

-Това, с което изравних рекорда посветих на баща си, а последният гол е за мен. Шегувам се, разбира се. Много мислих какво ще кажа, когато го отбележа и не намерих думи. Сега качих една снимка, когато съм малък в Свиленград и като виждам от къде съм тръгнал – наистина не мога да намери думи.

-А номер 255? Срещу кой искате да го отбележите?

-Тук не става днес искам, утре не искам. Трябва да си вършиш работата. А моята работа е да вкарвам голове.