Утре (14 август) „Берое“ излиза срещу „Славия“ в среща от 4 кръг на efbet Лига. Срещата в кв. Овча купел започва в 18:45 ч. и ще бъде ръководена от Станислав Тодоров от Шумен.

„Берое“ стартира сезона с две победи и една загуба и заема 4 място във временното класиране, а „белите“ започнаха с победа, равен и загуба, а това им отрежда 8 позиция.

Двубоят утре ще бъде ръководен от Станислав Тодоров, а негови помощници ще бъдат Мартин Димитров и Светослав Стойчев. Четвърти съдия е Красимир Кръстев, а на ВАР ще бъдат Георги Димитров и Георги Минчев.

В историята на най-високото ниво на българския футбол „Берое“ е надделчвал над „Славия“ 40 пъти. Равенствата са 25, а победите на сметката на „белите“ са 47. Головата разлика е 185-140 в полза на „Славия“. Това е мач номер 113 между двата тима.

Мачовете в София са 56, а в тях „Берое“ има 13 победи, 11 равенства и 32 загуби. Най-честият резултат между тези съперници е 2:1 за „зелено-белите“ (14 пъти), следван от 1:1 (13 пъти). Последният двубой между двата тима бе през миналия сезон, когато мачът в Стара Загора завърши 1:1. „Берое“ е в поредица от 4 мача без загуба от този противник.