Днес „Берое“ започна подготовката си за новия сезон с първа тренировка, която се проведе на Спортна база „Берое“. Старши треньорът на тима Петър Колев изведе група от 21 футболисти. Подготовка с отбора започнаха и седем от новите попълнения. Омар Сако и Абубакар Тонгара ще се присъединят към новите си съотборници по-късно, а Кукула, Алиун Фал и Стив Фуртадо ще се включат в тренировките утре. Подготовка с тима започна и Серкан Юсеин, който се очаква да бъде привлечен под наем в следващите дни.

Ето и групата за първото занимание: Генадий Ганев, Иван Гошев, Александър Василев, Александър Цветков, Божидар Пенчев, Георги Динков, Джуниет Али, Стоян Иванов, Серкан Юсеин, Никола Маринов, Илиян Стефанов, Кийлън Лебон, Мартин Камбуров, Даниел Генов, Реян Даскалов, Христо Митев, Мирослав Енчев, Симеон Мечев, Олджай Алиев, Георги Маджаров и Камен Хаджиев.

Както е известно първата част от подготовката ще бъде в Стара Загора и отборът ще се готви на своята база. Първата проверка ще бъде на 25 юни срещу „Янтра“ (Габрово), а от 27 юни отборът ще бъде на лагер в Банско.

Програмата може да претърпи промени. Точните часове за всяка контролна среща и местата на проверките ще бъдат обявени допълнително.

Ето и цялата програма с контролни мачове на „Берое“:

25 юни 2021 г., петък, Стара Загора
„Берое“ (Стара Загора) – „Янтра“ (Габрово)

30 юни 2021 г., сряда, с. Рила
„Берое“ (Стара Загора) – „Локомотив“ (Пловдив)

2 юли 2021 г., петък, Банско
Берое“ (Стара Загора) – „Черно море“ (Варна)

6 юли 2021 г., вторник, Банско
Берое“ (Стара Загора) – „Ботев“ (Враца)

10 юли 2021 г., събота, София
„Берое“ (Стара Загора) – „Септември“ (София)

15 юли 2021 г.
„Берое“ (Стара Загора) – „Арда“ (Кърджали)

17 юли 2021 г.
„Берое“ (Стара Загора) – „Созопол“ .