Утре (12 април) „Берое“ приема „Етър“ в двубой от XXIII кръг на efbet Лига. Двубоят под Аязмото започва в 19:30 ч. и ще бъде ръководен от Станимир Тренчев от София.

„Берое“ заема 5 място във временното класиране с актив от 36 т., а гостите са 14-ти със 17 пункта. В последните си 5 шампионатни двубоя „Берое“ записа победа, две равенства и две загуби, а „виолетовите“ са в поредица от победа, три равенства и една загуба. Водещ голмайстор за „Берое“ до този момент е Мартин Камбуров с 12 попадения , а за „болярите“ е Преслав Боруков със 7.

Станимир Тренчев от София е главен съдия на срещата, а негови първи помощници ще бъдат Красимир Миланов и Станислав Станев, също от София. Четвърти съдия е Владимир Вълков от Пловдив. Делегат на БФС е Николай Колев от София, а оценка на съдиите ще постави Георги Виделов от Бургас.

В историята на най-високото ниво на българския футбол „Берое“ е надделявал над „Етър“ 16 пъти. 18 са победите за „виолетовите“, а равенствата са 11. Головата разлика е 65-54 в полза на „болярите“. 22 са срещите в Стара Загора, където „Берое“ има 12 победи, а „Етър“ 2 успеха. Равенствата са 8.

В първия мач от този сезон между тези съперници, който бе от 10 кръг на първенството „Берое“ победи с 3:2 като гост след изключително драматичен двубой.