Утре (27 февруари) „Берое“ гостува на „Черно море“ във Варна в двубой от XIX кръг на първенството. Срещата започва в 17:45 ч. и ще бъде ръководена от Георги Димитров от София.

Димитър Димитров няма да може да разчита на наказаните Георги Ангелов и Крум Стоянов, както и на контузения Кукула.

Ето групата на „зелено-белите“ за срещата:
Душан Перниш, Генадий Ганев, Джуниет Али, Теди Мезаг, Илиас Хасани, Стив Фуртадо, Александър Василев, Александър Цветков, Димо Бакалов, Карлос Охене, Гаюс Макоута, Ибрахима Конте, Кийлън Лебон, Октавио, Еривалдо, Иван Минчев, Алиун Фал и Мартин Камбуров.

Георги Димитров от София е главен арбитър на срещата, а негови първи помощници ще бъдат Димитър Русев от София и Павлин Михайлов от София, а четвърти съдия е Георги Гинчев от Велико Търново. Делегат на БФС е Николай Вълчев от Ловеч, а Евгени Георгиев от Пловдив ще оцени работата на съдийството.

„Берое“ заема 5 място във временното класиране с актив от 32 т. Домакините от „Черно море“ са 7-ми с 22 пункта. В последните си 5 шампионатни двубоя „Берое“ записа 3 победи, 1 равенство и 1 загуба. „Моряците“ са в серия от победа, равенство и 3 загуби. Водещ голмайстор до този момент за „зелено-белите“ е Мартин Камбуров с 9 попадения, а за домакините Матиас Курьор с 15.

В историята на най-високото ниво на българския футбол „Берое“ е надделявал над „Черно море“ 34 пъти. 33 са победите за „моряците“, а равенствата са 29. Головата разлика е 103-102 в полза на „зелено-белите“ от Стара Загора. 47 са срещите във Варна, където „Берое“ има 9 победи, а „Черно море“ 27 успеха. Равенствата са 11.

В първия мач от този сезон между тези съперници, който бе от 6 кръг на първенството „Берое“ победи с 4:0 като домакин. Попаденията бяха дело на Алиун Фал, Иван Минчев и на два пъти Кукула.