„Берое“ загуби с 2:1 от „Ботев“ (Пловдив) в контролна среща, играна на базата на „жълто-черните“. Двата тима изиграха динамичен двубой, в който „зелено-белите“ бяха по-активния отбор, но загубиха срещата. Атанас Илиев откри в 4-та минута, а Конте изравни в 13-та след точно изпълнена дузпа. Атанас Илиев също бе точен от дузпа в 40-та минута и домакините отново поведоха.

Димакините откриха резултата още в 4-та минута. Атанас Илиев бе изведен перфектно зад гърба на отбраната и не сбърка, останал сам срещу Василев – 1:0.

В 7-та минута Еривалдо изпълни добър пряк свободен удар, но топката рикошира в стената и мина на сантиметри от гредата в корнер.

Пет минути след това Лебон стреля от границата на пеналта, но Аргилашки улови.

В 13-та минута Генев загуби от Еривалдо в пеналта, събори го и реферът посочи бялата точка. Конте бе безпощаден от бялата точка и прати топката в мрежата – 1:1.

Три минути по-късно Еривалдо центрира от пряк свободен удар, а Ангелов отправи удар с глава. Топката обаче срещна десния стълб на вратата, търкули се по голлинията и Аргилашки улови.

В ответната атака Сисе стреля от границата на пеналта, но Василев улови без проблем.

В 23-та минута Макоута намери Лебон на фланга, а той центрира в пеналта, където василев стреля, но Аргилашки улови.

Минута след това Лебон навърза петима играчи на Ботев и стреля от границата на пеналта, но топката мина на метър от гредата.

В 30-та минута Цветков стреля от сериозна дистанция, но не намери очертанията на вратата.

Три минути след това Еривалдо открадна топката в наказателното поле и върна за лебон, но ударът на французина бе блокиран. В следващия момент Хасани овладя и намери Бакалов, но Филипов успя да блокира и този изстрел.

В 37-та минута Сисе проби, навлезе в пеналта и стреля от малък ъгъл, но Василев се намеси.

Домакините получиха право да изпълнят дузпа в 40-та минута. Цикарски получи в пеналта и центрира, но топката срещна ръката на Хасани и реферът посочи бялата точка. Илиев бе безпогрешен и даде нова преднина за своя тим – 2:1.

Пет минути след подновяване на играта Макоута стреля от пряк свободен удар, но топката мина над вратата.

Добра атака за Берое в 57-та минута, при която Стоянов нахлу в пеналта и центрира по земя, но всички играчи се разминаха с топката. Макоута овладя пред наказателното поле, но ударът му бе блокиран в корнер.

В ответната атака Атанас Илиев бе изведен зад гърба на отбраната, напредна сам срещу Перниш, но стражът спаси удара на нападателя.

В 60-та минута Бонев стреля от дъгата, но Перниш улови.

Осем минути след това пробив на Макоута завърши със силен удар, но Арглашки спаси.

В 71-та минута отново удар на Макоута бе спасен от вратаря на Ботев.

Четири минути по-късно Еривалдо получи пред наказателното поле, финтира Цикарски и стреля, но Аргилашки отново се намеси.

В 86-та минута Шоколаров напредна и стреля от границата на пеналта, но Перниш спаси.

Две минути преди края и Василев стреля от дистанция, но в ръцете на вратаря.

„Ботев“ (Пловдив) – „Берое“ 2:1

„Берое“: Християн Василев (46′- Душан Перниш), Илиас Хасани (46′- Крум Стоянов), Теди Мезаг (76′- Георги Маджаров), Георги Ангелов, Александър Василев, Гаюс Макоута (79′- Георги Динков), Александър Цветков (76′ – Радослав Апостолов), Еривалдо, Кийлън Лебон, Ибрахима Конте, Димо Бакалов;