„Берое“ победи с 3:0 „Янтра“ (Габрово) в първата си контролна среща за 2021 г. Попаденията паднаха през втората част и дойдоха след автогол на Христо Митев и голове на Тони Николов и Димитър Спасов. В края на първата част Иван Гошев спаси дузпа, изпълнена от Кийлън Лебон.

Първата опасност в мача бе в 6-ата минута пред вратата на Янтра. Кийлън Лебон центрира от корнер в наказателното поле на гостите, където Карлос Охене засече топката на първа греда, но топката излезе в аут.

Янтра изпусна страхотна възможност да поведе в резултата в 8-ата минута. Стив Фуртадо сбърка една топка в наказателното поле на Берое и подари топката на Християн Кожухаров, който бе сам срещу Генадий Ганев, но вратарят успя да спаси.

След добра комбинация в 12-ата минута от страна на играчите на Берое, Карлос Охене стреля от границата на наказателното поле, но Иван Гошев демонстрира много добър рефлекс и спаси.

Берое направи много сериозен пропуск в 18-ата минута, когато Иван Минчев пусна отличен извеждащ пас към Еривалдо, който изскочи сам срещу Иван Гошев, но стреля в аут.

Четири минути по-късно Иван Минчев центрира от корнер на първа греда в наказателното поле на Янтра, където Охене стреля с глава, като насочи топката към далечния десен стълб, но ударът мина на сантиметри.

В 34 -ата минута Еривалдо изведе Фуртадо сам срещу Гошев, но юношата на Берое отново се намеси страхотно и спаси. Минута след това Фуртадо центрира в наказателното поле на Янтра, където Кукула стреля с глава, но в аут

Съдията свири дузпа за Берое в 43-ата минута за нарушение срещу Лебон в наказателното поле на гостите. Именно Лебон изпълни наказателния удар, но Иван Гошев спаси.

След центриране в наказателното поле на Янтра в 50-ата минута най-съобразителен беше Ибрахима Конте, който беше сам срещу Николай Георгиев, но вратарят на гостите спаси.

Минута по-късно Конте подаде към Радослав Апостолов, който стреля, но покрай левия стълб на вратата на Янтра.

Ибрахима Конте отправи много опасен удар в 62-ата минута, но Георгиев изби в корнер.

Берое поведе с 1:0 в 63-ата минута след автогол на Христо Митев. След центриране от корнер в наказателното поле на Янтра топката стигна до Илиас Хасани, а той пусна остър пас, който бе отклонен от Христо Митев в собствената му врата.

Ибрахима Конте получи много добра възможност в 66-ата минута, но ударът му бе отразен от Георгиев.

Георги Динков стреля с глава в 74-та минута, но топката попадна право в ръцете на Георгиев.

Тони Николов отправи много хубав удар от дистанция в 76-ата минута, но Николай Георгиев се намеси решаващо и изби в корнер.

В 79-ата минута Иван Минчев пусна отличен пас към Конте, който излезе сам срещу Георгиев, но стреля много неточно над напречната греда.

Берое поведе с 2:0 в 84-ата минута с гол на Тони Николов. Той получи топката в наказателното поле на Янтра и с много прецизен удар вкара кълбото в долния десен ъгъл на вратата.

В последните секунди на двубоя Димитър Спасов оформи крайното 3:0 след страхотен гол в горния ляв ъгъл след удар от пеналта.

„Берое“ 1 полувреме: Ганедий Ганев, Стив Фуртадо, Георги Ангелов, Илиас Хасани, Георги Динков, Александър Василев, Карлос Охене, Иван Минчев, Кийлън Лебон, Еривалдо, Кукула;

„Берое“ 2 полувреме: Душан Перниш, Джунейт Али, Илиас Хасани, Георги Динков, Атанас Йорданов, Иван Минчев, Радослав Апостолов, Пламен Кислов, Тони Николов, Димитър Спасов, Ибрахима Конте