Утре (26 октомври) „Берое“ гостува на „Етър“ в двубой от 10 кръг на efbet Лига. Срещата започва в 19:30 ч. и ще бъде ръководена от Валентин Железов от Бургас.

Димитър Димитров има проблеми с окомплектоването на състава, след като с контузии са Душан Перниш, Радослав Апостолов и Ибрахима Конте.

Ето групата на „зелено-белите“ за мача:

Генадий Ганев, Християн Василев, Стив Фуртадо, Джунейт Али, Теди Мезаг, Илиас Хасани, Георги Ангелов, Крум Стоянов, Александър Цветков, Иван Минчев, Гаюс Макоута, Еривалдо, Кукула, Карлос Охене, Александър Василев, Димо Бакалов, Октавио, Алиун Фал и Кийлън Лебон;

Валентин Железов от Бургас е главен арбитър на срещата, а негови първи помощници ще бъдат Станимир Илков от Бургас и Александър Атанасов от Варна, а четвърти съдия е Ивелин Занев от Русе. Делегат на БФС е Калоян Панайотов от Бургас, а оценка на съдийството ще постави Георги Нарлев от Силистра.

„Берое“ заема 4 място в класирането с актив от 15 т. Домакините са последни с 2 пункта. Водещи голмайтори на „зелено-белите“ до този момент са Гаюс Макоута и Алиун Фал, с по 4 гола, а за „болярите“ Преслав Боруков с 3 попадения.

В историята на най-високото ниво на българския футбол „Берое“ е надделявал над „Етър“ 15 пъти, равенствата са 11, а победите в сметката на „виолетовите“ 18. Головата разлика е 63-51 в полза на „Етър“. 22 са срещите във Велико Търново, където „зелено-белите“ имат 2 победи, 3 равенства и 16 загуби.

Най-честият резултат между тези съперници е 1:1, 2:1 за „Берое“ и 2:1 за „Етър“ (5 пъти). „Зелено-белите“ спечелиха последния двубой срещу този съперник с 2:0