Утре (26 септември) „Берое“ гостува на „Лудогорец“ в двубой от 7 кръг на efbet Лига. Срещата в Разград започва в 18:45 ч. и ще бъде ръководена от Ивайло Стоянов от Петрич.

Димитър Димитров има проблеми с окомплектоването на състава, след като продължават с контузии да са Душан Перниш, Карлос Охене, Радослав Апостолов и Кийлън Лебон.

Ето групата на „зелено-белите“ за мача:

Генадий Ганев, Християн Василев, Стив Фуртадо, Джунейт Али, Теди Мезаг, Илиас Хасани, Георги Ангелов, Александър Василев, Крум Стоянов, Александър Цветков, Иван Минчев, Гаюс Макоута, Еривалдо, Кукула, Божидар Пенчев, Георги Динков, Димо Бакалов, Ибрахима Конте, Октавио, Алиун Фал;

Ивайло Стоянов от Петрич е главен арбитър на срещата, а негови първи помощници ще бъдат Мирослав Иванов и Димитър Стоилов, а четвърти съдия е Иво Андреев. Оценка на съдийството ще постави Йордан Сталев.

„Берое“ е водач в класирането с актив от 14 т., а съперникът е втори с 13 пункта. Водещ голмайстор за „зелено-белите“ до този момент е Алиун Фал с 4 гола, а за „Лудогорец“ Алекс Сантана с 3 попадения.

В историята на най-високото ниво на българския футбол „Берое“ е надделявал над „Лудогорец“ 2 пъти, равенствата са 8, а победите в сметката на „орлите“ 17. Головата разлика е 51-15 в полза на „Лудогорец“. 14 са срещите в Разград, където „зелено-белите“ имат 1 победа, 3 равенства и 10 загуби.

Най-честият резултат между тези съперници е 1:1 (5 пъти). „Зелено-белите“ нямат победа над този съперник в последните 13 срещи.