Утре (10 август) „Берое“ започва участието си в новия сезон на efbet Лига с гостуване на „Левски“ в София. Двубоят на стадион „Виваком Арена Георги Аспарухов“ стартира в 20 ч. и ще бъде ръководен от Владимир Вълков от Пловдив. Това е 54 сезон на „Берое“ в елита на българския футбол.

Пожелаваме на всички „беройци“ един незабравим сезон, с много победи и хубави емоции!

Ето групата на „зелено-белите“ за мача:

Генадий Ганев, Християн Василев, Джунейт Али, Стивън Фуртадо, Теди Мезаг, Илиас Хасани, Георги Ангелов, Александър Василев, Крум Стоянов, Александър Цветков, Иван Минчев, Гаюс Макоута, Карлос Охене, Радослав Апостолов, Димо Бакалов, Кийлън Лебон, Ибрахима Конте, Октавио, Алиун Фал;

Валентин Вълков от Пловдив е главен арбитър на срещата, а негови първи помощници ще бъдат Мартин Венев от София и Красимир Миланов от София, а четвърти съдия е Иво Андреев от София.

В историята на най-високото ниво на българския футбол „Берое“ е надделявал над „Левски“ 26 пъти, равенствата са 30, а победите в сметката на „сините“ 56. Головата разлика е 190-114 в полза на „Левски“. 55 са срещите в София, където „зелено-белите“ имат 6 победи, 11 равенства и 38 загуби.

Най-честият резултат между тези съперници е 1:1 (12 пъти), следван от 1:0 за „Берое“ и 2:1 за „Левски“ (11 пъти).