Този уикенд ще стартира новият сезон на Елитните групи в ДЮШ. Това са първи официални срещи след близо пет месеца пауза. ПФК „Берое“ пожелава успех на всички свои отбори през новия сезон.

„Берое“ U19 започва новия сезон в събота от 18 ч. срещу „Царско село“ в София. Срещата ще бъде на Помощен терен в комплекс „Царско село“. В тази възраст участие ще вземат играчите от набор 2002 и 2003. Преди старта на сезона момчетата на Атанас Рибарски изиграха пет контролни срещи, предимно с отбори от Трета лига. Отборът записа една победа, две равенства и две загуби. Елитната група до 19 г. е от 17 отбора.

„Берое“ U17 стартира сезона утре от 18 ч. срещу „Арда“. Двубоят ще се играе в Момчилград. Момчетата на Слави Жеков изиграха седем контролни срещи, в които постигнаха пет победи и две загуби. Тази година Елитната група до 17 г. е разделена на две първенства от по 12 отбора, а „Берое“ ще играе в Група Изток. След изиграване на двубоите ще бъдат сформирани три групи от шест отбора за определяне на крайното класиране.

„Берое“ U15 започва сезона срещу „Нефтохимик“, а срещата ще се играе утре в 18 ч. в с. Българово. Играчите на Виктор Димитров изиграха пет контролни срещи, в които записаха 2 победи и три поражения. Елитната група до 15 г. също е разделена на две първенства от по 12 отбора, а „Берое“ ще играе в Група Изток. След изиграване на двубоите ще бъдат сформирани три групи от шест отбора за определяне на крайното класиране.

Първенствата от Зоналната група при U16 и U14 започват в уикенда 22-23 август. Очаква се останалите отбори от ДЮШ да подновят първенствата през септември.