Утре ( 28 юни) „Берое“ приема „Левски“ в двубой от 28 кръг на efbet Лига. Двубоят започва в 21 ч. и ще бъде ръководен от Валентин Железов от Бургас.

Билетите за срещата са на цена 10 лв. и ще се продават на касите пред стадион „Берое“, които отварят в 17:30 ч. За домакинския сектор в продажба ще бъдат пуснати 1000 бр. билети, а за сектор „Гости“ 300 бр.

Молим всички зрители да спазват всички изисквания за безопасност:
– Да бъдат разположени през 1 седалка един от друг
– Да спазват дистанция на входовете и касите пред стадиона
– Да избягава струпването на хора пред и около стадиона преди и след двубоя.

Димитър Димитров няма проблеми със състави и всички налични играчи са в групата за двубоя.

Ето групата на „зелено-белите“ за срещата утре:

Душан Перниш, Генадий Ганев, Теди Мезаг, Ахмед Туба, Стив Фуртадо, Георги Ангелов, Крум Стоянов, Карлос Охене, Гаюс Макоута, Иван Минчев, Александър Цветков, Ибрахима Конте, Октавио, Зоран Йосипович, Александър Василев, Никола Маринов, Мартин Камбуров, Алиун Фал;

„Берое“ заема 6 място във временното класиране с актив от 43 т., а гостите са четвърти с 50 пункта.

Валентин Железов от Бургас е главен арбитър на срещата, а негови първи помощници ще бъдат Станимир Илков от Бургас и Мирослав Желев от Бургас, а четвърти съдия е Неделчо Гаджалов от Пловдив. Делегат на БФС е Райчо Райчев от Сливен, а Константин Писков от Пловдив ще оцени работата на съдийството.

В последните си 5 шампионатни двубоя „Берое“ записа 4 победи и 1 загуба. „Левски“ са в серия от 1 победа, 2 равенства и 2 загуби. Водещ голмайстор до този момент за „зелено-белите“ е Мартин Камбуров с 13 попадения, а за „сините“ Найджъл Робърта с 9.

В историята на най-високото ниво на българския футбол „Берое“ е надделявал над „Левски“ 26 пъти, равенствата са 30, а победите в сметката на „сините“ 55. Головата разлика е 188-113 в полза на „Левски“. 56 са срещите в Стара Загора, където „зелено-белите“ имат 20 победи, 19 равенства и 17 загуби. В срещите от редовния сезон „Берое“ победи с 1:3 в София и завърши 1:1 в Стара Загора.

Най-честият резултат между тези съперници е 1:1 (12 пъти), следван от 1:0 за „Берое“ (11 пъти).