Днес се проведе заседание Експертната работна група към Българския футболен съюз, включваща представители на Професионалната футболна лига, Аматьорската футболна лига и Асоциацията на българските футболисти, която взе решение efbet Лига да се поднови
на 5 юни с двубоите от 25 кръг на редовния сезон.

Освен това Експертната група реши да се промени и форматът за края на първенството. Така след изиграването на 26 кръг от редовния сезон, плейофната фаза на ППЛ ще се проведе във вариант от 5, вместо от 10 кръга. По всичко личи, че двубоите до края на шампионата ще бъдат без публика.

След приключване на 31 кръга ще се проведат баражите за европейска квота, както и за участие в ППЛ през следващия сезон, като планът е сезон 2019/2020 г. да завърши на 11 юли.

При успешно доиграване на сезон 2019/2020 в този формат, финалът за Суперкупата на България ще се проведе на 22 юли, а стартът на сезон 2020/2021 ще бъде даден на 25 юли, гласят още решенията.

При поява на нови форсмажорни обстоятелства, налагащи повторно преустановяване на първенството, сезоните в ППЛ и ВПЛ няма да се доиграят, а за финално ще бъде прието класирането след последния изцяло изигран кръг.

Все още няма официална информация кога ще бъде възстановен и нормалния тренировъчен процес на футболните клубове. Oчаква се това да бъде 15 май