Днес на свое редовно заседание Изпълнителния комитет на БФС взе решения относно довършване на някои от първенствата под егидата на съюза.

След приключване на извънредното положение и след консултации с Регионалните управления на образованието (РУО), ще се подновят първенствата (където е възможно) на ниво областни и зонални първенства в детско-юношеския футбол. В сферата на елитния ДЮФ (елитни групи U19, U17, U15) първенствата ще се доиграят на турнирен принцип, стартирайки от ниво четвъртфинал.
Първите осем отбора във всяка група ще играят от ниво четвъртфинали по системата 1-8, 2-7, 3-6, 4-5. Следват полуфинали и финали, които ще определят шампионите в трите Елитни групи – U19, U17 и U15. 

Купа БФС U18, U16 и U14 ще се доиграе в два полуфинала и в един финал, като победителят в турнира за юноши-старша възраст ще получи квота за участие в УЕФА Младежка Шампионска лига.

Това означава, че „Берое“ U19 ще се изправи срещу „Левски“ (София), а „Берое“ U15 срещу „Септември“. Все още не е ясно дали спорът ще се реши в два мача или в един. „Берое“ U17 завършва на 13 място в Елитната група.