След днешното заседание на БФС бяха обявени два варианта за завършек на настоящия шампионат. Ето възможностите към този момент:

  1. При подновяване на 1 май 2020 г. ще се изиграят всички оставащи 12 кръга, както и двубоите от турнира за Купата на България
  2. Ако първенството бъде подновено на 23/24 май или през месец юни ще бъдат изиграни само двете срещи до края на редовния сезон и ще бъде определено крайното класиране след тези двубои. Мачовете от турнира за Купата на България също ще бъдат изиграни.

Представителите на БФС поеха ангажимент да поискат информация от УЕФА по следните възможни казуси:

  •  ще предприеме ли УЕФА вариант за нова промяна на своя календар, ката първенствата на Стария континент да бъдат доиграни до 31 юли или 31 август 2020 г.; съществува предварителна информация, че тази тема се коментира от централата в Нион и големите лиги
  •  ще запази ли УЕФА датите 1-9 юни за националните отбори и изиграването на баражите за ЕВРО 2021, на този етап мачът България – Унгария е насрочен за 4 юни 2020 г.

БПФЛ пое ангажимент да се допита до всички клубове от Първа лига и да получи тяхното писмено становище до 17 часа на 26 март 2020 г. 

Като разумни хора не изключваме и възможността футболни мачове да не могат да се играят за дълъг период на Стария континент. На този етап обаче, преди да има евентуално промяна, указанието на УЕФА е БФС да представи на 28 юни 2020 г. крайно класиране в първенството за сезон 2019/2020 г. и да определи участниците в турнирите на УЕФА.Очакваме вашите отговори с надеждата да намерим съвместно реалния изход от безпрецедентната ситуация.