Утре (23 февруари) „Берое“ гостува на „Витоша“ (Бистрица) в среща от XXII кръг на efbet Лига. Срещата започва в 12 ч. и ще бъде ръководена от Петър Костадинов от Добрич.

Димитър Димитров няма да може да разчита на Карлос Охене, Зоран Йосипович и Александър Василев, които все още не са готови за игра. В групата за мача попадна последното попълнение в тима Пиер Фонкю.

Ето групата на „зелено-белите“ за мача утре:

Душан Перниш, Генадий Ганев, Милен Желев, Теди Мезаг, Виктор Генев, Ахмед Туба, Стив Фуртадо, Георги Ангелов, Крум Стоянов, Яя Меледже, Гаюс Макоута, Иван Минчев, Александър Цветков, Ибрахима Конте, Октавио, Пиер Фонкю, Мартин Камбуров, Алиун Фал;

„Берое“ заема седмо място във временното класиране с актив от 31 т., а домакините са последни с 5 пункта.

Петър Костадинов от Добрич е главен арбитър на срещата, а негови първи помощници ще бъдат Александър Атанасов от Варна и Красимир Атанасов от Варна, а четвърти съдия е Георги Николов от София. Делегат на БФС е Валентин Драгомиров от София, а Йодан Сталев от Пловдив ще оцени работата на съдийството.

В последните си 5 шампионатни двубоя „Берое“ записа 3 победи, 1 равенство и 1 загуба. „Витоша“ са в серия от 1 равенство и 4 загуби. Водещ голмайстор до този момент за „зелено-белите“ е Мартин Камбуров с 10 попадения, а за „Витоша“ Емил Гъргоров с 3.

В историята на най-високото ниво на българския футбол „Берое“ е надделявал над „Витоша“ 3 пъти, има едно равенство и една загуба Головата разлика е 4-2 в полза на „Берое“. 2 са срещите в Бистрица, където „Берое“ има 2 победи. В първия мач от този сезон, който бе от 9 кръг на първенството „Берое“ победи с 1:0 в Стара Загора. Попадението бе дело на Зоран Йосипович.