Утре (16 февруари) „Берое“ подновява участието си в efbet Лига след зимната пауза с домакинство на „Етър“ (Велико Търново). Срещата от XXI кръг започва в 12 ч. и ще бъде ръководена от Волен Чинков.

Пожелаваме на всички „беройци“ един незабравим пролетен полусезон, с много победи и хубави емоции!

В зимната пауза „Берое“ се раздели с Петко Цанков, Юлиан Ненов, Ерол Алкан, Иван Бандаловски, Пламен Колев и Рубен Бриджидо. Клубът привелче Генадий Ганев, Крум Стоянов, Теди Мезаг, Гаюс Макоута, Алиун Фал, Стив Фуртадо, Октавио и Пиер Фонкю.

За двубоя с „Етър“ старши треньорът на „Берое“ Димитър Димитров няма да може да разчита на Александър Василев, Карлос Охене и Зоран Йосипович, които все още не са готови за игра, както и на Педро Еуженио, който е наказан. Пиер Фонкю все още няма картотека и също няма да вземе участие в срещата.

Ето групата на „зелено-белите“ за мача утре:

Душан Перниш, Генадий Ганев, Милен Желев, Теди Мезаг, Виктор Генев, Ахмед Туба, Стив Фуртадо, Георги Ангелов, Крум Стоянов, Яя Меледже, Гаюс Макоута, Иван Минчев, Александър Цветков, Ибрахима Конте, Октавио, Никола Маринов, Мартин Камбуров, Алиун Фал;

Волен Чинков от София е главен арбитър на срещата, а негови първи помощници ще бъдат Дениз Соколов от София и Драгомир Милев от София, а четвърти съдия е Станимир Тренчев от София. Делегат на БФС е Райчо Райчев от Сливен, а Антон Генов от София ще оцени работата на съдийството.

„Берое“ заема 7 място във временното класиране с актив от 28 т. Гостите от Велико Търново са 11-ти с 19 пункта. В последните си 5 шампионатни двубоя „Берое“ записа 2 победи, 1 равенство и 2 загуби. „Етър“ са в серия от 1 победа, 2 равенства и 2 загуби. Водещ голмайстор до този момент за „зелено-белите“ е Мартин Камбуров с 9 попадения, а за „Етър“ Даниел Младенов с 8, но играчът вече не е част от „виолетовите“.

В историята на най-високото ниво на българския футбол „Берое“ е надделявал над „Етър“ 14 пъти. 18 са победите за „виолетовите“, а равенствата са 11. Головата разлика е 63-49 в полза на „болярите“. 21 са срещите в Стара Загора, където „зелено-белите“ имат 11 победи, а „Етър“ 2 успеха. Равенствата са 8. В първия мач от този сезон, който бе от 8 кръг на първенството „Берое“ загуби с 2:1 във Велико Търново. Попаденията за домакините бяха дело на Даниел Младенов и Милчо Ангелов, а меджу тях се разписа Мартин Камбуров.