Днес играчите на „Берое“ продължиха с двуразовите си тренировки по време на лагера в Белек. И в двете сесии заниманията включваха предимно упражнения с топка. С нови проблеми са Никола Маринов и Георги Маджаров, които пропуснаха тренировките. Възстановяването на останалите трайно контузени върви по план.

Утре „Берое“ ще се изправи срещу „Лехия“ (Гданск, Полша) в третата си проверка от началото на годината. В предните две срещи „зелено-белите“ спечелиха срещу румънските „Ботошани“ и „Сепси“, съответно с 2:1 и 1:0. Проверката срещу поляците ще започне в 16 ч. българско време на „Сусеси спорт център“.

„Лехия“ (Гданск) се намира на 7 място в местната Екстракласа с актив от 30 т. след 20 изиграни срещи. Клубът е създаден през 1945 г. и е преименуван многократно. Цветовете на клуба също са бяло и зелено. Наставник на тима е Пьотър Стоковиец.

Изминалата кампания е изключително успешна за „Лехия“. Отборът заема трето място в крайното класиране, след като води в класирането след редовния сезон. Клубът обаче печели Купата и Суперкупата на Полша. Участва в тазгодишното издание на Лига Европа, където отпада от датския „Брьондби“.