Играчите на „Берое“ стартираха новата седмица с две тренировки и продължиха по план лагера в Белек. Сутрешната сесия бе предимно за физическа издръжливост, а следобед заниманието включваше упражнения с топка и двустранна игра. В тренировките се включиха всички налични футболисти. За радост в лагера на тима няма нови проблеми след контролната среща с „Ботошани“, а възстановяването на контузените играчи върви по план.

Утре „Берое“ ще изиграе втората си контрола на турска земя. Съперник в нея е отборът на „Сепси“ (Сфънту Герге, Румъния). Проверката ще започне в 16 ч. българско време.

Румънският тим се намира на 8 място в местната Лига 1 след 22 изиграни двубоя. Клубът е създаден през 2011 г. Отборът изминава пътя от 5 дивизия до най-високото ниво на местния футбол за 6 години. От три сезона насам „Сепси“ играе в Лига 1. През изминалия шампионат заема 6 място в крайното класиране. Цветовете на отбора са бяло и червено.

Наставник на „Сепси“ е Лео Грозаву. В тима играе бившият играч на „Берое“ Стефан Велев, както и българинът Радослав Димитров.