„Берое“ U19 е първият отбор на Академията на старозагорци, който започна своята зимна подготовка. В първото занимание, което се проведе на Изкуствен терен над стадион „Берое“, се включиха 18 футболисти, родени през 2001 и 2002 г. В него не взеха участие играчите, които бяха повикани от Димитър Димитров да се готвят с първия тим на „Берое“.

До началото на първенството тимът ще изиграе шест контролни срещи, като съперници в тях ще бъдат водещи отбори от Трета лига.
Първата проверка на „зелено-белите“ е на 18 януари, когато съперник е тимът на „Миньор“ (Раднево). На 25 януари „Берое“ U19 ще срещне „Свиленград“, а на 29 е срещата със „Загорец“ (Нова Загора). На 1 февруари момчетата на Атанас Рибарски се изправят срещу „Янтра“ (Габрово), на 8 февруари срещу „Мини Марица Изток“, а последният съперник в контролните срещи е „Розова долина“ (Казанлък).

Втората част на сезона в Елитната група до 19 г. се очаква да стартира на 22 февруари, а в първия кръг „Берое“ гостува на „Царско село“.

Другите два тима от Академията, които участват в Елитните групи – „Берое“ U17 и „Берое“ U15 ще започнат подготовка в началото на следващата седмица.