Тази вечер ПФК „Берое“ официално закри спортно-състезателната 2019 г. със стилно тържество  в „Културен център – Стара Загора“. Събитието се организира за втора поредна година, а на церемнията бяха отличени деца от всички гарнитури на Академията. Събитието бе организирано със съдействието на Община Стара Загора и Център за подкрепа за личностно развитие – Стара Загора.

Сред официалните гости бяха заместник-кмета на Община Стара Загора Красимира Чахова, изпълнителния директор на „Берое“ Илко Русев, Красимир Ончев от СД на „Берое“, Илия Илиев от Министерство на спорта, общинските съветници Диян Димитров, Николай Диков и Никола Чакалов, легенди на клуба, както и много родители и гости.


„Искам да ви благодаря за присъствието ви на тази церемония. Правим го за втора поредна година и се надявам то да продължи и за в бъдеще като една добра традиция. Радвам се, че виждам толкова мащабно присъствие – на младите спортисти от Академията, на родителите, на всички гости, които са тук. Специални благодарности на всички деца от школата, които полагат старание и показват желание, и преследват докрай мечтите си да станат футболисти, надявам се професионални. Благодарности и на треньорите, и на всички, които работят в Академията. Защото те дават всичко от себе си да обучават тези деца, да ги развиват като хора. Надявам се в бъдеще те да постигнат и още по-добри резултати. Искам да ви пожелая една успешна 2020 година, да сте много здрави и да сме по-усмихнати през следващата година. Всички, които са наградени – това е някаква признателност за труда, който са положили. Искрено вярвам, че тези, които са отличени заслужават най-малкото уважението на всички нас. Затова ги поздравявам“ , сподели Илко Русев пред гостите на тържеството.

„Искам да ви благодаря, че днес всички вие намерихте време да дойдете, за да изпратим една пълноценна и ползотворна година. Година изпълнена с много емоции и с много успехи. Скъпи състезатели обръщам се най-вече към вас. Едва ли тези награди, които получавате ще бъдат достатъчни за усилията и труда, които сте положили през изминалата година. Но се надяваме да сте получили нещо доста по-голямо. Нещо, което ние вашите треньори всеки ден ни кара да се усмихваме. Това са спомените, които всеки един ден ни карат да бъдем по-добри. Спомените, които един ден може би, излизайки на доста по-високо ниво, ще ви накарат да се сещате за приятели и за приятелства, които сте създали именно благодарение на този клуб, на тази 100-годишна история, на тази емблема и на този град. 

Спомени, които надали ще бъдат продиктувани от победите. Те бяха много през изминалата година. Но имаше също и неуспех, няма какво да се заблуждаваме. Но не това е нещото, на което искаме да ви научим и нещото, в което искаме да ви възпитаваме. Това, което искаме да ви предадем и да научите е една единствена победа. И това е победата над самите себе си. Победата всеки ден, всеки час да бъдете по-добри от предходния ден. Само тогава ще разберете, че няма да има значение срещу кой противник излизаме в събота или неделя, откъде е, как се казва и каква фланелка носи. И един съвет. Не винаги побеждава най-силния или най-мощния. Побеждава най-издръжливия и този, който преследва мечтите си докрай. Затова ви го пожелавам и през предстоящата 2020 година. Весело посрещане на празниците и разумното такова на Новата година“, заяви Атанас Рибарски.

На церемонията бяха наградени и отличилите се през годината деца в отделните набори. Призът за голмайстор при най-големите отиде при Никола Маринов, а Стоян Вергиев взе отличието за най-полезен. В състава на „Берое“ U17 реализатор №1 стана Пламен-Андрей Апостолов, за най-полезен бе обявен вратаря Петър Рахнев. В тима на „Берое“ U15 призът за MVP грабна Дейвид Михалев, който е с година по-малък от своите съотборници, а за голмайстор на отбора бе отличен Сали Садъков.

 
В състава на „Берое“ 2004 бяха отличени Васил Димитров (за голмайстор) и Пламен Спасов.  Реализатор №1 на „Берое“ 2006 е Валентин Желязков, отличието за най-полезен получи Давид Тодоров. За „Берое“ 2007 голмайстор на тима стана Живодар Жеков. За най-полезен пък бе обявен Стилиян Шатов. Борис Тодев получи наградата за реализатор №1 в „Берое“ 2008, съотборникът му Светослав Венков бе определен за най-полезен. В тима на „Берое“ 2009 голмайстор стана Тодор Иванов, Петър Петров взе приза за най-полезен. Мартин Реджебов спечели надпреварата за топ реализиатор на „Берое“ 2010, а за най-полезен играч бе обявен Александър Делчев. Наградата за голмайстор на „Берое“ 2011 отиде при Габриел Василев, а неговият съотборник Марти Бойчев спечели за най-полезен играч. При най-малките отличията бяха за Ноа Иванов и реализаторът Никола Мартинов.

„Много е приятно, че има толкова много атмосфера в залата. Децата се вълнуват наистина много, тук са и техните родители. Затова искам да ви кажа нещо в аванс. Много инвестиции направи „ТЕЦ Марица Изток 2″ в спортната база през годините, това за което не ни стигнаха към момента усилията е да изградим общежитие за детско-юношеската школа, заедно с фитнес. И ви обещавам, че тази година ще има такова предложение към Общинския съвет. Надявам се то да бъде прието. Защото това е част от  развитието на футболния клуб и на всички школи. Надявам се догодина да започнем неговото изграждане“, заяви общинският съветник Диян Димитров. 

„Вие сте големи щастливци. Защото сте част от едно голямо семейство – това на „Берое“. Аз съм почти всеки ден на стадиона – на тренировки и мачове и виждам какво е отношението на ръководството на клуба към всички вас, които сте бъдещето на клуба. Адмирации и поздравления за това“, заяви заместник кметът на община Стара Загора Красимира Чахова преди да пожелае на децата, родителите и треньорите светли и топли празнични дни.

На церемонията бяха връчени и четири специални награди. Те бяха предоставени от Общност за фентъзи футбол fplbg и 042/ZARATA, които наградиха отбора на „Берое“ 2006 с ваучер за колективно посещение на кино. С индивидуални награди от тях бяха отличени Радостин Георгиев, Христомир Иванов и Денислав Петков, които получиха ваучер за покупка от спортен магазин.

Техническия директор на школата на „Берое“ Яспер де Мюнк също поздравява всички деца от школата на клуба. Той благодари и на родителите за всеотдайността и отзивчивостта. Той пожелава весели празници и щастлива 2020 г. на всички

ПФК „Берое“ благодари на всички, които се включиха и спомогнаха за реализацията на годишната церемония. Пожелаваме на всички деца, родители и фенове на „Берое“ светли празници и успешна 2020 г.

Завършваме годината с този видеоклип, в който ще видите избрани моменти от мачовете на отборите в Академията: