Утре (7 декември) „Берое“ гостува на „Ботев“ (Пловдив) в двубой от 19 кръг на първенството. Срещата започва в 14:15 ч. и ще бъде ръководена от Ивайло Стоянов от Петрич.

Димитър Димитров няма да може да разчита на контузените Карлос Охене и Зоран Йосипович. Иван Минчев пък е наказан.

Ето групата на „зелените“ за мача:

Душан Перниш, Иван Гошев, Ибрахима Конте, Александър Цветков, Александър Василев, Иван Бандаловски, Георги Ангелов, Педро Еуженио, Ахмед Туба, Мартин Камбуров, Яя Меледже, Милен Желев, Виктор Генев, Петко Цанков, Рубен Бриджидо, Мартин Маринов, Никола Маринов и Юлиан Ненов.

„Берое“ заема осмо място във временното класиране с актив от 25 т., а домамкините от Пловдив са на 9 място с 22 пункта.

Ивайло Стоянов от Петрич е главен арбитър на срещата, а негови първи помощници ще бъдат Веселин Мишев от София и Мирослав Иванов от Сандански, а четвърти съдия е Мустафа Шефкет от Кърджали. Делегат на БФС е Александър Радовски от София, а Кирил Лозанов от София ще оцени работата на съдийството.

В историята на най-високото ниво на българския футбол „Берое“ е надделявал над „Ботев“ 38 пъти, а победите на сметката на „канарчетата“ са 39. 27 са двубоите завършили без победител, а головата разлика е 136:162 в полза на „Ботев“. 51 са срещите в Пловдив, където „зелените“ имат 9 победи, „жълто-черните“ 30, а равенствата са 12. Най-честият резултат между двата тима е 1:1 (15 пъти), следван от 2:1 за „Берое“ (10 пъти). В първия си мач от този сезон, който бе от 6 кръг на първенството „Берое“ спечели с 2:0. „Берое“ е в серия от 3 двубоя без загуба от този съперник.