Утре (24 ноември) „Берое“ гостува на „Дунав“ (Русе) в двубой от 17 кръг на първенството. Срещата започва в 15:15 ч. и ще бъде ръководена от Георги Иванов от София.

Димитър Димитров няма да може да разчита на контузените Карлос Охене, Педро Еуженио, Вандерсон Виана и Зоран Йосипович.

Ето групата на „зелените“ за мача:

Душан Перниш, Иван Гошев, Ибрахима Конте, Александър Цветков, Александър Василев, Ерол Алкан, Иван Бандаловски, Георги Ангелов, Иван Минчев, Ахмед Туба, Мартин Камбуров, Яя Меледже, Милен Желев, Виктор Генев, Петко Цанков, Рубен Бриджидо, Никола Маринов и Юлиан Ненов.

„Берое“ заема осмо място във временното класиране с актив от 21 т., а домамкините от Русе са на 11 място с 16 пункта.

Георги Иванов от София е главен арбитър на срещата, а негови първи помощници ще бъдат Георги Тодоров от София и Красимир Миланов от София, а четвърти съдия е Петър Костадинов от Добрич. Делегат на БФС е Станислав Вълков от София, а Ахмед Ахмед от Бургас ще оцени работата на съдийството.

В историята на най-високото ниво на българския футбол „Берое“ е надделявал над „Дунав“ 19 пъти, а победите на сметката на „драконите“ са 14. 13 са двубоите завършили без победител, а головата разлика е 70:50 в полза на „Берое“. 23 са срещите в Русе, където „зелените“ имат 4 победи, „Дунав“ 12, а равенствата са 7. Най-честият резултат между двата тима е 0:0 и 2:0 за „Берое“ (5 пъти). В първия си мач от този сезон, който бе от 4 кръг на първенството „Берое“ спечели с 2:0. „Берое“ е в серия от 7 двубоя без загуба от този съперник.