Утре (21 октомври) „Берое“ приема „Славия“ (София) в двубой от 13 кръг на първенството. Срещата под Аязмото започва в 20 ч. и ще бъде ръководена от Радослав Гидженов от Пловдив.

Подробности за билетите за мача може да видите ТУК 

Александър Томаш няма да може да разчита на Александър Василев, който е наказан. Иван Бандаловски, Карлос Охене и Виктор Генев са контузени.

Ето групата на „зелените“ за мача:

Душан Перниш, Пламен Колев, Ибрахима Конте, Александър Цветков, Стоян Вергиев, Ерол Алкан, Зоран Йосипович, Георги Ангелов, Иван Минчев, Ахмед Туба, Мартин Камбуров, Яя Меледже, Милен Желев, Педро Еуженио, Петко Цанков, Рубен Бриджидо, Вандерсон и Юлиан Ненов.

„Берое“ заема седмо място във временното класиране с актив от 18 т., а гостите от София са осми с 16 пункта.

Радослав Гидженов от Пловдив е главен арбитър на срещата, а негови първи помощници ще бъдат Йордан Петров от Пловдив и Николай Чакъров от Пловдив, а четвърти съдия е Валентин Железов от Бургас. Делегат на БФС е Райчо Райчев от Сливен, а Антон Генов от София ще оцени работата на съдийството.

В историята на най-високото ниво на българския футбол „Берое“ е надделявал над „Славия“ 37 пъти, а 46 са победите на сметката на „белите“. 24 са двубоите завършили без победител, а головата разлика е 180:130 в полза на „столичани“. 53 са срещите в Стара Загора, където „Берое“ има 26 победи, „Славия“ 14, а равенствата са 13. Най-честият резултат между двата тима е 2:1 за „Берое“ (14 пъти), следван от 1:1 (12 пъти) и 2:1 за „белите“ (11 пъти).