Отборът на „Берое“ 2006 спечели правото да представлява България в традиционния голям детски футболен турнир „Danone Nations Cup“, който тази година ще се проведе в Барселона. Момчетата на Боян Стоянов започват своето участие в надпреварата днес срещу отбора на Индонезия.

„За мен е важно това, че всички деца са здрави. Тези, които ще вземат участие в турнира според мен са в добро състояние. През този сезон ние участваме в първенството на Зоналната група при децата, в което съперниците са с година по-големи от нас. Изпитваме известни затруднения, най-вече от физическо естество заради възрастовата разлика. Последният си мач обаче го спечелихме и децата са в настроение. Мисля че ще се представим достойно. Не е прекалена еуфорията, но виждам, че има някакво по-различно настроение в децата. Но това е нормално. Те са на 12-13 години все пак. Дори аз я усещам тази емоция, тъй като никога до сега не съм бил в Барселона. За всички ни това ще бъде едно ново изживяване. Но се надявам да се представим добре и да покажем, че отбора ни играе добър футбол“, заяви наставника на тима преди заминаването за Барселона.

„Регламентът е малко странен, поне за нас в България. Ние тук играем футбол 5, футбол 7, футбол 9 и футбол 11, докато турнирът ще се провежда в малко по-неспецифичния за нас формат на футбол 8. Игрището обаче е с размерите на Футбол 9. Затова на последната тренировка тук отработихме някои неща, все пак ще играем по малко по-различен начин“, обясни Боян Стоянов.

Жребият отреди старозагорци да са в един поток с тимовете на ЮАР, Бразилия, Индонезия и Португалия. Квалификационната фаза продължава и на 11 октомври, а финалите, които ще се играят на базата на „Еспаньол“, са на 12 октомври.