Днес се играха срещите от 9 кръг на Елитните групи до 17 г. и до 15 г. Отборите на „Берое“ в тези възрасти гостуваха на връстниците си от „Левски“ в София.

„Берое“ U17 победи „Левски“ с 2:1. „Зелените“ откриха резултата още в 8-та минута чрез Пламен-Андрей Апостолов. Домакините обаче изравниха четири минути по-късно. Победното попадение дойде в 52-та минута, когато Христомир Иванов центрира опасно от пряк свободен удар, а играч на домакините прати топката в собствената си мрежа – 1:2. „Много силен двубой за нашия отбор и заслужена победа. Имаше изключителна организация и взаимна помощ между играчите, което беше ключово за резултата. Ще се радвам това да даде своето отражение върху следващите ни изяви“, заяви след срещата наставникът на отбора Сидер Димитров. В следващия кръг „Берое“ до 17 г. приема „Дунав“.

„Берое“ U15 отстъпи с 0:4 на „Левски“. Попаденията паднаха през първото полувреме. След почивката играчите на Слави Жеков подобриха представянето си, но въпреки създадените положения не успяха да отбележат гол. „За мен най слабото полувреме, което сме играли. Толкова плахо и страхливо. Трябва да се промени това в отбора. Не може един мач да се раздаваш докрай а на другият да сме на другата крайност. Не показахме нищо от това което имаме като потенциал“, заяви след мача наставникът на тима Слави Жеков. В следващия кръг отборът приема „Черноморец“ (Бургас).