Утре (4 октомври) „Берое“ излиза срещу „Черно море“ (Варна) в двубой от 12 кръг на efbet Лига. Срещата започва в 20 ч. на стадион „Тича“ и ще бъде ръководена от Ивайло Стоянов от Петрич.

Старши треньорът на „Берое“ Александър Томаш има много сериозни проблеми при окомплектоването на състава за срещата. Причината за това е вирус в лагера на тима, който със сигурност изважда Мартин Камбуров и Ерол Алкан за двубоя. Освен тях още 5-6 от играчите имат подобни проблеми и до последно ще бъдат под въпрос за мача. Лекарският щаб на тима прави всичко възможно за възстановяването на играчите и възможността те да бъдат на разположение за срещата с „Черно море“. Предвид факта, че отборът на „Берое“ до 19 г. днес има двубой в Русе от Елитната група, за Варна отпътуваха всички налични играчи, но до последно няма да се знае кой може да стартира в мача.

Ето групата на „зелените“ за срещата:

Душан Перниш, Пламен Колев, Александър Василев, Александър Цветков, Виктор Генев, Зоран Йосипович, Георги Ангелов, Иван Минчев, Карлос Охене, Милен Желев, Яя Меледже, Петко Цанков, Ахмед Туба, Иван Бандаловски, Вандерсон Виана, Педро Еуженио, Рубен Бриджидо, Ибрахима Конте и Юлиан Ненов.

„Берое“ заема шесто място във временното класиране с актив от 18 т., а домакините са седми с 15 пункта.

Ивайло Стоянов от Петрич е главен арбитър на срещата, а негови първи помощници ще бъдат Мирослав Иванов от Сандански и Станимир Илков от Бургас, а четвърти съдия е Станислав Ставров от Велико Търново.

В историята на най-високото ниво на българския футбол „Берое“ е надделявал над „Черно море“ 33 пъти, а 31 са победите на сметката на „моряците“. 29 са двубоите завършили без победител, а головата разлика е 100:96 в полза на „зелените“. 47 са срещите във Варна, където „Берое“ има 7 победи, „Черно море“ 22, а равенствата са 18. Най-честият резултат между двата тима е 0:0 (14 пъти).