Утре (17 август) „Берое“ приема „Ботев“ (Пловдив) в двубой от 6 кръг на първенството. Срещата под Аязмото започва в 18 ч. и ще бъде ръководена от Стефан Апостолов от Симитли.

Подробности за билетите за мача може да видите ТУК 

Напомняме, че в продажба са пуснати и абонаментни карти за целия сезон! Подробности за тях може да видите ТУК

Александър Томаш няма да може да разчита на Георги Ангелов, който все още не е готов за игра. Последното попълнение Ибрахима Конте за пръв път попадна в групата за двубой на „Берое“

Ето групата на „зелените“ за мача:

Душан Перниш, Пламен Колев, Александър Василев, Александър Цветков, Виктор Генев, Ерол Алкан, Зоран Йосипович, Иван Бандаловски, Иван Минчев, Карлос Охене, Мартин Камбуров, Яя Меледже, Милен Желев, Педро Еуженио, Петко Цанков, Рубен Бриджидо, Ибрахима Конте и Юлиан Ненов.

„Берое“ заема пето място във временното класиране с актив от 9 т., а гостите от Пловдив са десети с 5 пункта.

Стефан Апостолов от Симитли е главен арбитър на срещата, а негови първи помощници ще бъдат Димитър Русев от София и Петър Митрев от София, а четвърти съдия е Владимир Вълков от Пловдив. Делегат на БФС е Димитър Велинов от София, а Костадин Гергинов от София ще оцени работата на съдийството.

В историята на най-високото ниво на българския футбол „Берое“ е надделявал над „Ботев“ 37 пъти, а 39 са победите на сметката на „канарчетата“. 27 са двубоите завършили без победител, а головата разлика е 134:162 в полза на „жълто-черните“. 52 са срещите в Стара Загора, където „Берое“ има 28 победи, „Ботев“ 9, а равенствата са 15. Най-честият резултат между двата тима е равенство 1:1 (общо 15 пъти), следван от 2:1 за „Берое“ (10 пъти).