Утре (10 август) „Берое“ гостува на „Левски“ в двубой от 5 кръг на efbet Лига. Срещата започва в 20:30 ч. на ст. „Георги Аспарухов“ и ще бъде ръководена от Николай Йорданов от София.

Старши треньорът на „Берое“ няма да може да разчита на Георги Ангелов, който все още не е готов за игра и новото попълнение Ибрахима Конте.

Ето групата на „зелените“ за мача:

Душан Перниш, Пламен Колев, Александър Василев, Александър Цветков, Виктор Генев, Ерол Алкан, Зоран Йосипович, Иван Бандаловски, Иван Минчев, Карлос Охене, Мартин Камбуров, Яя Меледже, Милен Желев, Педро Еуженио, Петко Цанков, Рубен Бриджидо, Вандерсон и Юлиан Ненов.

„Левски“ е водач в класирането с актив от 10 т., а „Берое“ заема 7 място с 6 пункта.

Николай Йорданов от София е главен арбитър на срещата, а негови първи помощници ще бъдат Мартин Венев от София и Павлин Михайлов от София, а четвърти съдия е Георги Николов от София. Делегат на БФС е Александър Радовски от София, а Петър Петров от Велико Търново ще оцени работата на съдийството.

В историята на най-високото ниво на българския футбол „Берое“ е надделявал над „Левски“ 25 пъти, а 55 са победите на сметката на „сините“. 29 са двубоите завършили без победител, а головата разлика е 186:109 в полза на „столичани“. 54 са срещите в София, където „Берое“ има 5 победи, „Левски“ 38, а равенствата са 11. Най-честият резултат между двата тима е равенство 1:1 и победа с 1:0 за „зелените“(общо 11пъти).